Dura
Novosti

DURA-u i ove godine posjetili studenti iz Njemačke

Dubrovačka razvojna agencija DURA ovaj je utorak, 25. lipnja 2024. ugostila studente s Visoke škole za tržište rada njemačke javne službe za zapošljavanje (Hochschule der Bundesagentur für Arbeit – HdBA) koji u Dubrovniku trenutno borave na stručnoj praksi pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Nakon upoznavanja i kratkog predstavljanja studenata, viša savjetnica Luna Polić Barović predstavila je rad agencije. Pojasnila je gostujućim studentima koje usluge DURA pruža svojim građanima uključujući radionice, savjetovanja i program mentoriranja poduzetnika te predstavila europske projekte koje je DURA provela s naglaskom na segment poduzetništva. Stručna suradnica Barbara Damić Medi potom je studentima ukratko objasnila kako funkcioniraju europski projekti te predstavila jedan od projekata koji su trenutno u fazi provedbe, a tiče se novih oblika rada – Remote-IT. Za kraj su studenti imali mogućnost postavljanja pitanja, a najviše su ih interesirali uvjeti i mogućnosti vezani uz nove oblike rada s naglaskom na remote model te projekti koji su fokusirani na rad sa studentima na fakultetima i poticanje poduzetništva mlađih generacija.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X