Dura
Natječaji

Javni poziv Fonda za iskaz interesa za provedbu Akcija uklanjanja otpadnih vozila i otpadne električne i elektroničke opreme na otocima (JP ZO 3/2024)

Ovim Javnim pozivom za iskaz interesa za provedbu Akcija uklanjanja otpadnih vozila i otpadne električne i elektroničke opreme na otocima Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prikuplja podatke od zainteresiranih jedinica lokalne samouprave za sudjelovanje u provođenju organiziranih akcija te predaja na postupak obrade.

Fond će na temelju dostavljenih podataka organizirati i koordinirati Akcije uklanjanja otpadnih vozila i EE otpada na otocima u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, ovlaštenim obrađivačima, te drugim dionicima.

Svrha ovog Javnog poziva je potaknuti građane na pozitivnu promjenu u pogledu gospodarenja otpadnim vozilima i EE otpadom na otocima, na način da uz pravovremene informaciju budu obaviješteni o organiziranom prikupljanju otpada i benefitima koje mogu ostvariti te da kroz koordinirane Akcije osvijeste važnost pravilnog gospodarenja otpadom.

Cilj je povećanje stope odvojenog prikupljanja otpadnik vozila i EE otpada na otocima i smanjivanje negativnih utjecaja na to, vodu i zrak.

Prihvatljivi prijavitelji sukladno ovom Javnom pozivu su jedinice lokalne samouprave na otocima i jedinice lokalne samouprave na kopnu kojima administrativno pripadaju otoci.

Akcije će se provoditi izvan vremena turističke sezone, odnosno prema dogovoru sa JLS-om i ovlaštenim obrađivačima. Akcija može trajati jedan ili više dana ovisno o organizaciji i količinama otpada koji se prikuplja.

Prijava se dostavlja na e-mail adresu: akcija.otpadnavozila@fzoeu.hr.

Rok za dostavu prijava na ovaj Javni poziv završava 31. listopada 2024. godine do 16:00 sati.

Obavezna dokumentacija, prilozi i detaljnije informacije dostupne su na stranici FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST.

Izvor: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, možeš njihov logo kao sliku.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X