Dura
Novosti

Održan drugi projektni sastanak projekta HERIT ADAPT

Od 11. do 12. srpnja 2024. godine, u prostorijama SAPIENZA Universita di Roma – Department of Computer, Control and Management Engineering (DIAG) u Rimu, Italija, održan je drugi projektni sastanak projekta HERIT ADAPT, sufinanciran sredstvima programa Interreg MED. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera iz cijelog konzorcija, kao i predstavnici DURA-e: Nataša Mirić, Stjepan Ćavar i Adriana Marušić.

Prvi dan sastanka bio je posvećen pregledu projektih aktivnosti, razgovaralo se o trenutnom stanju projekta i daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti. Predstavljena su sva pilot područja, a DURA je predstavila pilot projekt u Dubrovniku koji uključuje 3D mapiranje i senzore koji će biti implementirani u Kneževom dvoru. Održan je i drugi sastanak upravnog odbora na kojem su raspravljeni ključni strateški ciljevi i planovi za naredno razdoblje. Drugi dan sastanka bio je posvećen studijskom posjetu pilot području partnera iz Rima – Rimskim kućama brda Celio.

Projektni sastanak omogućio je dodatno jačanje suradnje među partnerima i osigurao da projekt nastavi prema planu s jasnim ciljevima i strategijama za naredno razdoblje. Cilj projekta HERIT ADAPT je razviti modele održivog turizma koji prepoznaju potrebe otpornosti spomenika kulturne baštine u uvjetima klimatskih promjena, pridonoseći očuvanju kulturne baštine i zaštiti okoliša u turističkim područjima. Ovi inovativni modeli će se implementirati u 8 odabranih pilot područja diljem Euro-MED regije, uključujući UNESCO-ve lokacije, manje poznate spomenike, obalna i planinska područja.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. siječnja 2024. godine do 30. rujna 2026. godine. Opširnije o projektu pročitajte na linku.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Povodom obilježavanja Dana Europe održano predavanje za učenike Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Dura_user

Održan prvi sastanak radne skupine za realizaciju pilota u okviru projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Održan prvi partnerski sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X