Dura
Novosti

Održan prvi sastanak radne skupine za realizaciju pilota u okviru projekta HERIT ADAPT

U okviru projekta HERIT ADAPT, sufinanciranog kroz Interreg Euro–MED program i u okviru operativne misije ”Održivi turizam”, održan je 1. sastanak radne skupine za realizaciju pilot lokacije u Dubrovniku.

Sastanak je održan 5. lipnja 2024. godine u prostorijama DURA-e, a nazočili su mu predstavnica Zavoda za obnovu Dubrovnika, gđa Mihaela Skurić, predstavnica Dubrovačkih muzeja, gđa Katija Banac i predstavnik Upravnog odjela za kulturu i baštinu, g. Tonči Daničić. Zaposlenici DURA-e, Nataša Mirić, Stjepan Ćavar i Adriana Marušić predstavili su ciljeve i rezultate projekta s ciljem promicanja suradnje među ključnim dionicima kroz aktivaciju interdisciplinarne teritorijalne radne skupine.

Cilj projekta je razviti modele održivog turizma koji prepoznaju potrebe otpornosti spomenika kulturne baštine u uvjetima klimatskih promjena. Model će se implementirati u 8 odabranih pilot područja diljem Euro-MED regije, uključujući UNESCO-ve lokacije, kao i manje poznate spomenike, obalna i planinska područja, među kojima će biti i Knežev dvor u Dubrovniku.

Zavod za obnovu Dubrovnika, koji više od 40 godina dokumentira i provodi programe obnove dubrovačkih spomenika, u funkciji pridruženog partnera na projektu ima savjetodavnu ulogu u provedbi pilot akcije na mjestu odvijanja tehničkih aktivnosti. Prvi korak u realizaciji pilota za Dubrovnik bit će izrada 3D modela Kneževog dvora metodom fotogrametrije. Razdoblje provedbe projekta je od 1. siječnja 2024. godine do 30. rujna 2026. godine.

Opširnije o projektu pročitajte na LINKU

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Povodom obilježavanja Dana Europe održano predavanje za učenike Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Dura_user

Održan drugi projektni sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Održan prvi partnerski sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X