Dura
Natječaji

Objavljen Poziv „Ulaganje u mjere energetske učinkovitosti i visokoučinkovitu kogeneraciju u prerađivačkoj industriji“

 

 

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije objavilo je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava s ciljem poticanja ulaganja u mjere energetske učinkovitosti i visokoučinkovitu kogeneraciju unutar prerađivačke industrije. Raspoloživi iznos sredstava iz Modernizacijskog fonda u okviru ovog Poziva iznosi 80.000.000,00 eura.

Najniži iznos sredstava koji može biti dodijeljen za financiranje pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva je 100.000,00 eura, a najviši iznos sredstava koji može biti dodijeljen Prijavitelju za financiranje jednog ili više projektnih prijedloga je 5.000.000,00 eura.

Predmet Poziva je podupiranje ulaganja u mjere energetske učinkovitosti i visokoučinkovite kogeneracije u prerađivačkoj industriji.

Svrha ovog Poziva je doprinos postizanju nacionalnih klimatskih i energetskih ciljeva definiranih Integriranim nacionalnim energetskim i klimatskim planom Republike Hrvatske za razdoblje 2021.-2030.:
a)   smanjenje emisije stakleničkih plinova iz ETS sektora i sektora izvan ETS-a,

b)   smanjenja potrošnje isporučene energije u odnosu na referentnu isporučenu energiju.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su trgovačka društva koja su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici koji temeljem Odluke NKD pripadaju području C: Prerađivačka industrija. Prijavitelji u projektnom prijedlogu moraju djelovati pojedinačno. Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva su:

  • aktivnost povećanja energetske učinkovitosti
  • aktivnost proizvodnje energije iz visokoučinkovite kogeneracije
  • projektantski nadzor i stručni nadzor građenja te koordinacija zaštite na radu.

Dostava (podnošenje) projektnog prijedloga započinje 14. kolovoza 2024. u 9 sati.
Rok za dostavu projektnih prijedloga je 14. listopada 2024. do 9 sati.

Jedan Prijavitelj u sklopu ovog Poziva može podnijeti jedan ili više projektnih prijedloga pod uvjetom da je riječ o razdvojenim projektnim prijedlozima koji se temelje na međusobno razdvojenim lokacijama.

Detalji poziva kao i obvezna dokumentacija dostupni su na mrežnoj stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X