Dura
edu u top slider Novosti

Poduzetništvo u školama – put do novih poduzetničkih zvijezda

Da li se poduzetnici rađaju ili ih oblikuje obrazovanje? To je pitanje koje se često postavlja, a odgovori su raznoliki. Kako kaže Marijana Vrančić u svojoj knjizi “Budimo poduzetni! – Učenje za poduzetništvo u osnovnoj školi”: “Stav je većine europskih zemalja da poduzetništvo kao način razmišljanja treba promicati u svim područjima društva, a posebno u školama. Javne vlasti trebaju preuzeti inicijativu i preko škola, ravnatelja i učitelja dati podršku i poticaj poduzetničkim programima i aktivnostima te širenju primjera dobre prakse.”

U skladu s tim stavom, Dubrovačka razvojna agencija DURA uz potporu Grada Dubrovnika, prošle godine osmislila je i pokrenula projekt “Poduzetništvo u osnovnoj školi”. Nakon uspješne provedbe i iznimnog interesa, kako učenika tako i škola, projekt se nastavlja i ove godine. Kako nam je bilo prošle godine možete pogledati OVDJE

Ovaj program omogućuje djeci da kroz zanimljive i praktične radionice uče o poduzetništvu, razvijaju kreativne ideje i grade vještine koje će im biti korisne u budućnosti.

Radionice su osmišljene tako da djeca uče putem metodologije “Platno poslovnog modela”, a kroz njih ih vodi Snježana Kupres, poduzetnica i NLP trenerica. Nakon završenih radionica, učenici imaju dva tjedna za rad na vlastitim projektima, uz podršku mentorice, djelatnice DURA-e, Marijane Puljas. Timovi će razraditi svoje poslovne ideje i planove, a najbolji među njima bit će nagrađeni.

Projekt ove godine uključuje šest osnovnih škola s područja Dubrovnika: OŠ Mokošica, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića, OŠ Marina Getaldića, OŠ Montovjerna i OŠ Lapad.

Cilj ovog projekta, koji se provodi tijekom rujna i listopada 2024. godine, jest omogućiti učenicima da kroz praksu steknu nove vještine, potaknuti njihovu kreativnost i pripremiti ih za poduzetničke izazove u budućnosti.

Tko zna, možda upravo među ovim mladim sudionicima leži sljedeća velika poduzetnička zvijezda :)!

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X