Dura
Novosti

Održan je online Kick-off sastanak projekta ReCUP

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je 10. rujna 2024. na online kick-off sastanku projekta ReCUP – Reinventing Culture in Urban Places. Projekt ReCUP dio je URBACT IV programa, a njegov cilj je prenijeti (Innovation Transfer Network) uspjehe i iskustva UIA CUP 4 CREATIVITY URBACT projekta, točnije kvarta Ujbuda u Budimpešti, partnerskim gradovima diljem Europe. Jedan od ključnih rezultata tog projekta bio je stvaranje kreativnog centra “Adaptér”, koji povezuje moderne tehnološke inovacije s javnošću i pruža okruženje za suradnju građana i organizacija iz kulturnog i kreativnog sektora.

Projekt CUP 4 CREATIVITY također je stvorio digitalnu platformu INSERT, koja omogućuje dijeljenje znanja, opreme i vještina, kao i organizaciju događanja. INSERT programi su omogućili građanima, izloženima digitalnoj izolaciji, aktivno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima, čime su smanjene prepreke za pristup kulturi i ojačane lokalne zajednice.

Na uvodnom sastanku projekta ReCUP predstavljena je URBACT metodologija i prva faza projekta koja podrazumijeva studijske posjete svim gradovima partnerima u cilju utvrđivanja lokalnog konteksta, što uključuje kreiranje inicijalne liste dionika koji će činiti URBACT lokalne grupe projekta ReCUP. Na sastanku je predstavljena i vodeća stručnjakinja projekta (Lead Expert) gđa Elisa Filippi. Idući sastanak, prvi uživo, održat će se 5. i 6. studenoga u Ujbudi.

Dubrovačka razvojna agencija DURA po prvi put sudjeluje kao partner u URBACT mreži za prijenos inovacija, no ovo nije njezin prvi URBACT projekt. Trenutno DURA sudjeluje u još dvije URBACT mreže: Remote-IT i EcoCore.

Partneri na projektu: Ujbuda kao vodeći partner (Budimpešta, Mađarska), Općina Bielsko-Biała (Poljska), Mancomunidad de l’Horta Nord (Španjolska), Grad Amersfoort (Nizozemska), Sandyford Business District (Irska) i Dubrovačka razvojna agencija DURA (Hrvatska).

Trajanje projekta je od 1. rujna 2024. do 31. kolovoza 2026., a ukupna vrijednost projekta iznosi 550.000 EUR-a.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X