Dura
Novosti

DURA sudjelovala na sastanku projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) u Fanu

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA sudjelovala je na sastanku projekta SITE (INTERREG Italija-Hrvatska) koji se održao 12. i 13. rujna 2024. godine u Fanu u Italiji.

Sastanku su prisustvovale djelatnice DURA-e Mia Hrnić  i Iva Rašica koje će provoditi projekt SITE ispred DURA-e u ulozi projektnog partnera.

Na sastanku su sudjelovali partneri projekta SITE koji su se okupili kako bi zajedno s lokalnim dionicima pregledali navedene lokacije. Nakon toga uslijedila je radionica na kojoj su partneri predlagali inovativna rješenja za poboljšanje kroz principe univerzalnog dizajna.

Vodeći partner projekta je UNITS – Sveučilište u Trstu (IT), a projektni partneri su : Grad Šibenik (HR), Dubrovačka razvojna agencija DURA (HR), Zračna luka Dubrovnik (HR), CMI – Central Marketing Intelligence (IT), VEASYT srl (IT), Općina Fano (IT), Sveučilište u Rijeci (HR), Fakultet za turizam i ugostiteljski menadžment (HR).

Cilj ovog sastanka bio je analizirati i ocijeniti dostupnost nekih od gradskih zanimljivosti, uključujući zelene površine parka i nekoliko pristupnih točaka moru.

Procjenom pristupačnosti u ključnim područjima kao što su parkovi i pristup moru, ovaj projekt rješava ključnu potrebu korisnika. Uključivanje lokalnih dionika uz projektne partnere donijet će različite perspektive, osiguravajući da predložena rješenja nisu samo inovativna nego i praktična za primjenu u stvarnom svijetu.

Usredotočenost na načela univerzalnog dizajna ključna je kako bi ovi javni prostori bili pristupačniji svima.

Radujemo se novostima i rezultatima radionice!

Cilj je projekta SITE suočiti se sa zajedničkim teritorijalnim izazovom diverzifikacije turističkih tokova i promicanja inkluzivnog turističkog ekosustava te jačanja uloge kulture i održivog turizama u gospodarskom razvoju, socijalne uključenosti i društvene inovacije. Projekt je financiran iz programa INTERREG Italija-Hrvatska.

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X