Dura
Novosti

Održana Kick-off konferencija i treći partnerski sastanak projekta HERIT ADAPT u Patrasu

U Patrasu su se 17. i 18. listopada 2024. godine okupili predstavnici partnerskih institucija na trećem sastanku projekta HERIT ADAPT, koji se financira kroz program Interreg Euro-MED. Ovaj događaj, organiziran od strane vodećeg partnera, Regije Zapadne Grčke, okupio je ključne dionike uključene u očuvanje kulturne baštine i održivi turizam.

Prvi dan započeo je Kick-off konferencijom koja se održala u Arheološkom muzeju u Patrasu. Skup je otvoren govorima visokih predstavnika Regije Zapadne Grčke, uz sudjelovanje poduzetnika s iskustvom u projektima vezanim za održivi turizam. Govornici su istaknuli važnost suradnje i inovacija u očuvanju kulturne baštine te razvoju održivog turizma.

Nakon konferencije, održan je partnerski sastanak. Partneri su razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima i postignućima projekta, te su dogovorene ključne aktivnosti za drugu fazu implementacije. Tijekom sastanka održan je i upravni odbor projekta HERIT ADAPT na kojem su razmatrane strateške smjernice za budući rad.

Drugi dan bio je posvećen Info danu na kojem je predstavnica DURA-e, Nataša Mirić, predstavila SWOT analizu svih pilota uključenih u projekt. Ova analiza omogućila je partnerima bolje razumijevanje snaga, slabosti, prilika i prijetnji s kojima se pilot lokacije suočavaju. Preostali dio dana bio je rezerviran za obilazak povijesnih znamenitosti Patrasa. Program drugog dana doprinio je jačanju veza među partnerima te promoviranju zajedničkih ciljeva projekta široj javnosti.

Sastanak u Patrasu spojio je radne aktivnosti s bogatim kulturnim iskustvima, osnažujući suradnju među partnerima i naglašavajući važnost očuvanja kulturne baštine. Projekt HERIT ADAPT nastavlja s radom na održivim rješenjima koja će doprinijeti razvoju i očuvanju kulturnoe baštine Mediterana.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan prvi sastanak radne skupine za realizaciju pilota u okviru projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Održan prvi partnerski sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Povodom obilježavanja Dana Europe održano predavanje za učenike Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik

Dura_user

Održan drugi sastanak teritorijalne radne skupine projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Održan drugi projektni sastanak projekta HERIT ADAPT

Dura_user

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X