Dura
Natječaji

Poziv za povećanje udjela sufinanciranja odlagališta otpada

 

 

 

 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv za povećanje udjela sufinanciranja za sanaciju odlagališta otpada, koji se odnosi na jedinice lokalne samouprave (JLS) koje imaju sklopljene ugovore s Fondom o neposrednom sufinanciranju programa sanacije komunalnog otpada.

Cilj Poziva je povećanje udjela Fonda na 90% za JLS-ove koji su sklopili ugovore o sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada.

JLS-ovi moraju dostaviti zahtjev s potrebnom dokumentacijom, uključujući prijavni obrazac, informacije o odlagalištu, opremi i planiranim aktivnostima. Fond će prihvaćati troškove provedbe programa sanacije i nabave opreme, koji su opravdani i nastali nakon stupanja na snagu relevantnih odluka.

Prijave moraju sadržavati dokumentaciju o javnim nabavama, račune, te druge relevantne dokaze o troškovima.

JLS-ovi su dužni nastaviti prihvaćati miješani komunalni otpad s područja drugih JLS-ova koje su zatvorile svoja odlagališta do popunjena kapaciteta ili otvaranja lokalnog centra za gospodarenje otpadom.

Ovaj poziv predstavlja priliku za JLS-ove da osiguraju dodatna sredstva za poboljšanje upravljanja otpadom i sanaciju odlagališta, čime se doprinosi održivom razvoju i zaštiti okoliša. Detaljnije informacije kao obrazac za prijavu nalazi se na sljedećoj poveznici: https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=243.

 

Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X