Dura

Prosinac, 2022

17Pro09:0017:00BESPLATNA RADIONICA „OPG – KAKO POSLOVATI I KAKO DOBITI BESPOVRATNA SREDSTVA“

Event Details

Imate već otvoren OPG ili posjedujete poljoprivredno zemljište i odlučili ste se baviti poljoprivredom ili ruralnim turizmom, ali ne znate sva pravila poslovanja ili ne znate na koje se natječaje prijaviti u cilju dobivanja bespovratna sredstva. U tom je slučaju ova radionica upravo za vas!

DURA u okviru Startup akademije organizira radionicu „OPG – kako poslovati i kako dobiti bespovratna sredstva“. Radionica će se održati u subotu 17. prosinca 2022. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 9:00 sati.

Radionica je namijenjena svim fizičkim i pravnim osobama koje se bave ili se planiraju baviti proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda na svojim OPG-ovima te onima koji pružaju ugostiteljske usluge na svojim OPG-ovima. Cilj je upoznati postojeće i nove poljoprivrednike sa svim segmentima poslovanja kao i s mogućnostima za ostvarivanje potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), putem mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. (2022.) i Nacionalnog strateškog plana 2023. – 2027.

Za obavljanje gore navedenih djelatnosti nužno je posjedovati i koristiti proizvodne resurse u poljoprivredi te koristiti specifična stručna znanja i vještine.

U tu ćemo svrhu na radionici obraditi sljedeće teme:

  • poslovanje više skupina OPG-ova i odrednice koje se odnose na poslovanje različitog poreznog i računovodstvenog statusa OPG-a
  • načini prodaje poljoprivrednih proizvoda na tržištu
  • zakonski uvjeti za obavljanje ugostiteljskih i turističkih usluga na OPG-u
  • objašnjenja koja su vezana uz pripremu i usluživanje jela i pića na OPG-u, pružanje usluga smještaja i dr.
  • potpore iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2022. i Nacionalnog strateškog plana 2023– 2027. tj. predstavljanje Intervencija budućeg programskog razdoblja.

PREDAVAČICA:

Valentina Hažić, univ.spec.oec., mag.agr.

Savjetnica za poslovna ulaganja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru više od 15 godina, po struci agronom, sveučilišna specijalistica poslovne ekonomije te doktorand na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Vlasnica obrta “Agrotina” koje je usmjereno na pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova te uspostavu kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj. Radi na evaluaciji i praćenju znanstveno-istraživačkih projekta u poljoprivredi financiranih iz Obzor programa kao vanjski stručnjak Europske komisije te je uključena u rad različitih fokus grupa uspostavljenih od strane EIP AGRI. Radi analize konkurentnosti i procjene stanja poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sudjeluje u radu svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje je veoma diverzificirano u svom poslovanju: vlastita proizvodnja vina i jabuka, skladištenje, prerada, prodaja, bavljenje turizmom itd.

Prijave se zaprimaju putem online PRIJAVNICE.

Za više informacija možete nas kontaktirati na:

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 020/640-271

Broj polaznika je ograničen, stoga požurite! 

more

Vrijeme

Subota 17 Prosinac 9:00 - Subota 17 Prosinac 17:00

Lokacija

Prostorije Dura

Branitelja Dubrovnika 15

Organizer

Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o.020 640 271 Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X