Dura
Novosti

Projekcija filma ‘Misli na sutra’

Projekcija filma ‘Misli na sutra’
Projekcija filma 'Misli na sutra'
Dana, 5. travnja u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA d.o.o u Osnovnoj školi Marina Getaldića, održan je školski sat ‘Energetske Efikasnosti’ s projekcijom filma ‘Misli na sutra’ na kojem su sudjelovali predsjednik Ivo Josipović i koordinatorica UN, Louisa Vinton, uz uvodni pozdrave ravnateljice Osnovne škole, Jadranke Dabrović i gradonačelnika Dubrovnika, Andra Vlahušića.

Svi gosti sjeli su u školske klupe te zajedno s učenicima pogledali animirano-edukativni film Misli na sutra o odgovornom ponašanju s energijom, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša. Nakon projekcije uslijedio je razgovor o glavnim porukama filma. Učenici iz školske sekcije robotike predstavili su svoje radove i modele na temu obnovljivih izvora energije, a „učenik“ Jospipović odgovorio je na pitanje kako predsjednik štedi energiju u svom uredu i domu. Otkrio je kako su najprije u predsjedničkom uredu na Pantovčaku sve žarulje zamijenili sa štednim, a u objektima koji se ne koriste isključuje se struja pa se uštede itekako dobro vide na računima. Na kraju školskog sata, učenici su zajedno s Ivom Josipovićem i Louisom Vinton obišli izloženi EE- mobil u školskom dvorištu te razgledali edukativno vozilo s izloženim tehnološkim rješenjima za korištenje obnovljivih izvora energije. Školski sat je održan za pedesetak učenika šestog razreda.

Datum:
10.05.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X