Dura
Novosti

SEFOR: Počeo trening za mentore socijalnog poduzetništva

SEFOR: Počeo trening za mentore socijalnog poduzetništva
SEFOR: Počeo trening za mentore socijalnog poduzetništva
Dana 11.studenog do 13.studenog u sklopu projekta Forum socijalnog poduzetništva (SEFOR) održavao se trening za dvadesetero odabranih polaznika treninga za mentore socijalnog poduzetništva na kojem su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije grada Dubrovnika DURA.

Polaznici su stekli zanimanje konzultanta / trenera / mentora za socijalno poduzetništvo. Stvorena je i stvaramo i poslovnu mrežu kao „servis“ socijalnom poduzetništvu, pojasnila je polaznicima Sonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj Slap, koja bi jednim dijelom trebala biti samoodrživa jer će široki spektar ciljanih usluga pružati kroz članstvo, a i stvoreni timovi i stručnjaci moći će davati usluge znanja drugim poslovnim i zainteresiranim subjektima. A paralelno ćemo nastojati privući iz novac iz EU fondova.

Tijekom treninga na zagrebačkom Sljemenu, polaznici su se upoznali sa samim projektom SEFOR, a radi se na nizu tema. Među ostalim, konceptu eko-socijalne ekonomije, modelima socijalnog poduzetništva, instutucionalnom okviru i podršci socijalnom poduzetništvu, mogućim okvirima za razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj te Nacionalnoj strategiji za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj istoga, a koja je u stvaranju.

Polaznici koji žele steći zanimanje konzultanta, trenera ili mentora socijalnog poduzetništva moraju usvojiti znanja o modelima socijalnog poduzetništva u svijetu, pravnim aspektima pokretanja i poslovanja društvenog poduzeća, mapirana i testiranja poslovne ideje, znanja iz marketinga socijalnog poduzetništva, poslovnog planiranja, menadžmenta i organizacije poslovanja te metodologije treninga kojom će svoja znanja prenositi dalje.

Datum:
17.11.2011
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X