Dura
Novosti

Održani info dan – CIP Eko Inovacije 2012 & FP7

Održani info dan – CIP Eko Inovacije 2012 & FP7
Održani info dan  - CIP Eko Inovacije 2012 & FP7
Dana 4.srpnja 2012. Županijska komora Dubrovnik i Europska poduzetnička mreža Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta organizirali su Info dan u Hotelu More u Dubrovniku, a na kojem su sudjelovali i predstavnici Razvojne Agencije Grada Dubrovnika DURA-e.
Cilj info dana je da se svim zainteresiranima pruže osnovne informacije o natječaju, savjeti kako razviti dobar projektni prijedlog te uspješno ga prijaviti na natječaj. Također je ponuđena i mogućnost pronalaženja projektnih partnera, razmjena mišljenja te individualna savjetovanja sa stručnjakom iz Europske komisije.

CIP Eko-inovacije dio je Programa za inovacije i konkurentnost Europske unije CIP (Competitiveness and Innovation Programme) čiji je cilj potpora inovacijama te malim i srednjim tvrtkama u EU i zemljama koje članstvom sudjeluju u programu, a financijski podupire projekte koji se bave prvom aplikacijom ili tržišnom replikacijom eko-inovativnih tehnologija, proizvoda, usluga ili praksi od europskog značaja, koji su već tehnički ispitani i dokazani kao uspješni, no koji, s obzirom na tržišne rizike, još uvijek nisu uspjeli jače prodrijeti na tržište. Hrvatske su tvrtke sudjelovale na natječajima 2008 i 2009. godine, ali su tek 2010. godine na natječaju prošla dva uspješna i zanimljiva projekta koja su uspjela ostvariti sufinanciranje.

Na info danu predstavljena su i dva hrvatska projekta koja su prošla na natječaju. Primjer uspješnog hrvatskog projekta iz programa CIP Eko-Inovacije – Ruconbar (Rubberised Concrete Noise Barrirers) predstavio je dr. sc. Stjepan Lakušić sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Projekt, koji je u cijelosti rad hrvatskog konzorcija, govori o proizvodnji novog tipa barijera za zaštitu od buke, a načinjenog od laganog betona u kojem se kao materijal koristi i reciklirana guma.
Ove je godine natječaj otvoren do 8. rujna 2012. Rezultati prijave će se znati do kraja 2012. godine. Prosječna je vrijednost projekta oko 1,4 milijuna eura, a iz programa se osigurava 50 posto sredstava za projekt, a 50 posto osiguravaju tvrtke u konzorciju (prijavitelji).

Datum:
05.07.2012
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X