Dura
Novosti

Održano predavanje na temu „Kako legalno smanjiti porezna davanja“

Održano predavanje na temu „Kako legalno smanjiti porezna davanja“
Održano predavanje na temu „Kako legalno smanjiti porezna davanja“

Dubrovnik, 27.veljače 2013. – U organizaciji knjigovodstvene firme poduzetničkog inkubatora „Tvornice ideja“ Doria d.o.o i DURA-e 26.veljače 2013.godine održano je predavanje na temu „Kako legalno smanjiti porezna davanja“  u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika.

Na radionici, koja je privukla dvadesetak zainteresiranih sudionika, Stjepan Zečević , knjigovođa Doria-e d.o.o., prezentirao je kako poduzetnici i obrtnici mogu na legalan način smanjiti porezna davanja.

Uz pojašnjenje još uvijek važećih poreznih olakšica i dozvoljenih neoporezivih isplata, prisutnima je objašnjeno i nekoliko detalja “Zakona o fiskalizaciji” kojim država namjerava smanjiti ili onemogućiti do sada najčešće korištene načine utaje poreza.

Kroz primjere iz prakse, sudionici su bili upoznati kada je poduzetnicima povoljnije poslovati u sustavu PDV-a , a kada je financijski isplativije ostati izvan njega, budući je u 2012. godine izmjenom Zakona o PDV-u propisano da će po zakonu obveznik PDV-a postati poduzetnik koji ostvari više od 230.000,00 kuna primitaka/isporuka . Time je znatno povećan broj poduzetnika koji mogu izaći iz sustava PDV-a.

 

 

Datum:
27.02.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X