Dura
Novosti

2. STUDENTSKI DAN SPORTA – RIT/ACMT FUN RUN

2. STUDENTSKI DAN SPORTA – RIT/ACMT FUN RUN
2. STUDENTSKI DAN SPORTA - RIT/ACMT FUN RUN
Drugi STUDENTSKI DAN SPORTA, u organizaciji visokoobrazovnih ustanova: Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, održao se na Stradunu u subotu, 27. travnja 2013., od 15 do18 sati. Uz studente, na događanju mogli su sudjelovati i svi zainteresirani srednjoškolci te učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj ove manifestacije je bio osvještavanje mladih generacija o važnosti zdravog načina života, te poticanje mladih,u prvom redu studenata i učenika osnovnih i srednjih škola, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima.

U sklopu jednodnevnog događanja, održale su se mnogobrojne sportske aktivnosti kao što su već tradicionalna ulična utrka”RIT/ACMT Fun Run”, demonstracija borilačke vještine “Aikida”, demonstracija borilačko-plesne vještine “Capuera”, zumba u izvedbi “Aerobickluba KL”, Step ‘n’ Jazz, košarka s jednim košem. Osim toga, judo klub “Uranage”, koji je u jedanaest godina postojanja ostvario zavidne rezultate i osvojio brojne medalje u svim uzrastima, predstavili su moderne judo tehnike.

Centralno događanje je bilo”RIT/ACMT Fun Ran”, ulična utrka koja se u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju održava već petu godinu uzastopce. Start i cilj utrke, koja započinje u 15 sati, bila je ispred kipa Orlando, a trčalo se do velike Onofrijeve fontane i natrag. Za osiguranje staze i ostalog prostora pobrinulo se više od sto volontera, studenata RIT/ACMT-a, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta.

Pobjednicima utrke dodijelile su se medalje i pehar. Tijekom cijele manifestacije,”Hrvatska gorska služba spašavanja Dubrovnik (HGSS)” izvela je spust niz palaču Sponza, na predjelu Luže.

Generalni pokrovitelj događanja je Grad Dubrovnik, a sponzori: DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Vivad.o.o. te Xmedia Dubrovnik. Medijski pokrovitelji manifestacije su: Dulistd.o.o., Dubrovački vjesnik i Radio Dubrovnik.

DURA – Razvojna agencija Grada Dubrovnika za ovaj događaj donirala je 1.000,00 kuna.

Datum:
22.04.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X