Dura
Novosti

Održana 1. izborna skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova

Održana 1. izborna skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova
Održana 1. izborna skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova
Dubrovnik, 9. srpnja 2013. – 1. Izborna skupština Hrvatske udruge povijesnih gradova održana je u Velikoj vijećnici na kojoj je sudjelovala direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Andrea Novaković.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić po drugi put jednoglasno je imenovan predsjednikom Upravnog odbora HUPG-a. na 1. Izbornoj skupštini , održanoj u Dubrovniku.

Skupštinom je predsjedao Željko Raguž, zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika i Milan Perić, generalni tajnik HUPG-a i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more.

Osim predsjednika, članovi Udruge imenovali su i dva nova potpredsjednika Upravnog odbora: gradonačelnika Grada Karlovca Damira Jelića i gradonačelnika Grada Solina Blaženka Bobana.

U pripremi je sporazum koji će HUPG uskoro potpisati Sporazuma o suradnji s francuskom udrugom Association nationale, a najavljena je i međunarodna radionica HUPG-a o obnovljivim izvorima energije koja će se održati u Dubrovniku od 2. do 5. listopada 2013. godine u suradnji s UNESCO-vom regionalnom školom i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Formirana je radna skupina za izradu projektnih prijedloga za kandidiranje za poticajna sredstva iz fondova EU, te je zaključeno kako će ujedninjeni sa zajedničkim potrebama i zajedničkom perspektivom gradovi članova HUPG-a bolje iskoristiti mogućnosti fondova.

Direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e Andrea Novaković članovima je prezentirala aktualne projekte implemenirane od Grada Dubrovnika uz pomoć poticajnih sredstava iz EU fondova, a Biserka Simatović iz Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more je predstavila sustav edukacije takstista i iznajmljivača privatnog smještaja.

Datum:
10.07.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X