Dura
Novosti

Suradnja s gradom prijateljem Rueil-Malmaison

Suradnja s gradom prijateljem Rueil-Malmaison
Suradnja s gradom prijateljem Rueil-Malmaison
Dubrovnik, 10.rujna 2013. – Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima primio delegaciju Rueil-Malmaison, francuskog grada prijatelja, na čelu s gradonačelnikom Patrickom Ollierom 9.rujna 2013. godine u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika. Na sastanku je sudjelovala i Andrea Novaković, direktorica DURA-e na kojem je predstavila novi projekt Europske unije u kojem će sudjelovati gradovi prijatelji.

Tema projekta je poboljšanje transnacionalnog turizma poticanjem putovanja starijih osoba preko 55 godina starosti razvojem novih turističkih paketa.

Svaki od gradova može predložiti svoje modele koji će se financirati kroz ovaj projekt te svaki grad uz darovnicu Europske unije od 350 tisuća eura osigurava i vlastito učešće. Ovaj projekt potaknuo bi stanovnike treće dobi da više putuju i istodobno produljio turističku sezonu. Gradonačelnik Ollier dao je potporu ovoj inicijativi te je kao jedan od budućih oblika suradnje predložio i sportsku razmjenu košarkaša ili tenisača.

 
Datum:
10.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X