Dura
Novosti

Otvoren prvi info centar za mlade-INFORMADUR

Otvoren prvi info centar za mlade-INFORMADUR
Otvoren prvi info centar za mlade-INFORMADUR
Dubrovnik, 11.rujna 2013. – Grad Dubrovnik u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om u sklopu projekta Youth Adrinet , financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa 2007 – 2013, 10.rujna 2013. godine službeno je otvorio prvi Info-centar za mlade INFORMADUR na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Informadur se nalazi u prostorima Udruge mladih Orlando, koji je zadužena za koordinaciju info centra. Osnivanje info-centra za mlade je jedna od aktivnosti projekta Youth Adrinet. Tehnička oprema kao i sredstva za koordinaciju info-centra u potpunosti su financirana sredstvima Europske unije.

Na službenom otvaranju okupili su se predstavnici Grada Dubrovnika, DURA-e, Dubrovačko neretvanske županije, javnih institucija, udruga, medija te mladi iz partnerskih gradova koji sudjeluju na radionicama i edukacijama u sklopu Youth Adrinet projekta.

Na samom početku ceremonije Andrea Novaković, direktorica razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, prisutne je upoznala s projektom Youth Adrinet koji traje već 3 godine, pod vodstvom Svjetlane Šimunović koordinatorice projekta, a kojem je „kruna“ današnje otvaranje Informadura, prvog takvog centra na području naše Županije.

Miho Katičić-pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, koji je ujedno i project manager ovog projekta rekao je kako se nada da će Informadur pridonijeti još boljem sudjelovanju i odlučivanju mladih ljudi u javnom životu kao i poboljšati različite oblike multidiscipliniranih programa za mlade na području Grada.

Siniša Dragutinović – voditelj Udruge mladih Orlando objasnio je način rada info centra i ulogu Udruge mladih Orlando kao nosioca projekta i posrednika informacija od izvora do krajnjeg korisnika.

Akademik Nenad Vekarić-zamjenik gradonačelnika naveo je kako je potrebno podržavati mlade i njihovu kreativnost, istaknuvši kako je Grad Dubrovnik otvoren prema mladim ljudima kroz niz projekata, poželio uspjeh u radu info-centra te ga službeno otvorio odlijepivši „flaster“.

 
Datum:
11.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Četvrti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET u Novom Sadu

Dura

ADRIBUS FILM PROJEKTA YOUTH ADRINET

Dura

Dubrovnik domaćin Youth Adrinet sastanka

Dura

U sklopu Youth Adrinet projekta održana javna tribina na temu “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”

Dura

Početak provedbe treninga i edukacija u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

Predstavnici DURA-e sudjelovali na dvodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta za mlade ‘Youth Adrinet’

Dura

Lecce – peti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET

Dura

Provedene edukacije i radionice Youth Adrineta

Dura

Sastanak o operacionalizaciji info-centra za mlade grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u Gorizii održan radni sastanak partnera

Dura

Sastanak partnera projekta Youth Adrinet u Sarajevu

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Lecce održan peti sastanak partnera

Dura

Info-dan o edukaciji mladih u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

Započeo trening za mlade u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

BUDUĆNOST INFORMADURA

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Riminiju održan sedmi sastanak partnera i Drugi okrugli stol političkih predstavnika

Dura

Treninzi u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

Nositelji projekta Youth Adrinet u Dubrovniku

Dura

Projekt Youth Adrinet na društvenim mrežama

Dura

YOUTH ADRINET – RAZMJENA ISKUSTAVA I USPOSTAVA ZAJEDNIČKIH SREDSTAVA ZA POBOLJŠANO SUDJELOVANJE MLADIH U CIVILNOM DRUŠTVU ZEMALJA JADRANSKE REGIJE

Dura

Sastanak političara projekta Youth Adrinet

Dura

Sastanak o koncepciji organizacije, radu i smještaju Info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

Sastanak o osnivanju info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

Youth Adrinet – potpisan Memorandum o suradnji

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X