Dura
Novosti

U sklopu Youth Adrinet projekta održana javna tribina na temu “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”

U sklopu Youth Adrinet projekta održana javna tribina na temu “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”
U sklopu Youth Adrinet projekta održana javna tribina na temu  “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”
Dubrovnik, 24.svibnja 2013. – U organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i Grada Dubrovnika u sklopu YOUTH ADRINET projekta financiranog iz IPA Adritic prekograničnog programa, 22.svibnja 2013.godine na Sveučilišnom kampusu u Dubrovniku održana je javna tribina na temu “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”.

Javnu tribinu otvorio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo g. Miho Katičić te je tom prilikom istakao sve aktivnosti koje Grad Dubrovnik provodi za mlade s ciljem unaprjeđenje kvalitete i sadržaja dosadašnjih programa za mlade te prihvaćanje i realizaciju novih inicijativa koje su rezultat kreativnog promišljanja mladih radi zajedničkog boljitka .

Nakon uvodnih riječi, Svjetlana Šimunović,djelatnica DURA-e i koordinatorica projekta Youth Adrinet, prezentirala je projekt i sve njegove mogućnosti koje nudi mladima . Cilj projekta je promicanje aktivnog sudjelovanja mladih, poticanjem međusobnog upoznavanja, razvojem zajedničkih metodologija i stvaranjem mogućnosti zapošljavanja na širem području. Uz to, projektom je predviđena i izgradnja potrebne infrastrukture za mlade u vidu radnih tijela mladih i Info centara za mlade koji bi se trebao otvoriti početkom srpnja. Do kraja 2013. godine u sklopu ovog projekta Grad Dubrovnik i DURA namjeravaju provesti niz edukativnih radionica posvećenih politikama za mlade, a u planu su i posjeti mladih iz zemalja koje su uključene u projekt. Upravo je intencija predstavljanja projekta bila potaknuti mlade da se uključe u radionice i da ih se na taj način osposobe za aktivnije sudjelovanje u društvenom i političkom životu.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.640,321,60 eura, a ukupni budžet za Grad Dubrovnik iznosi 217.380,00 eura.

Javnu tribinu otvorio je Marko Grgurević, viši savjetnik odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Tom prilikom predstavnici mladih iz Udruga, Studentskog zbora i studentskih organizacija te drugih organizacija koje sudjeluju u radu s mladima mogli su postavljati pitanja i iznijeti svoje stavove, mišljenja i očekivanja vezane za problematiku mladih. U raspravi najčešće primjedbe bile su nedostatak društvenih sadržaja za mlade i nedostatak prostora gdje bi mogli provoditi svoje aktivnosti. Također, zaključeno je da bi Savjet mladih Grada Dubrovnika trebao aktivnije sudjelovati u svim pitanjima od značaja za unapređivanje položaja mladih u društvu. Sudionici su postavljali pitanja o mogućnosti sudjelovanja u projektu te su im tom prilikom podijeljene brošure projekta Youth Adrinet i upitnici na osnovu kojih će se napraviti selekcijski izbor.
Na kraju rasprave g. Miho Katičić pozvao je sve sudionike da zajedno s Gradom Dubrovnikom ojačaju svoju ulogu u društvenom i političkom životu i time doprinesu jačem utjecaju na donositelje odluka koji formiraju i uspostavljaju politike mladih.

Provedbom projekta Youth Adrinet, Grad Dubrovnik i DURA napravili su važan iskorak u jačanju uloge i uključenja mladih u društveni i politički život.

Datum:
24.05.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Četvrti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET u Novom Sadu

Dura

Sastanak o operacionalizaciji info-centra za mlade grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

Lecce – peti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET

Dura

Sastanak partnera projekta Youth Adrinet u Sarajevu

Dura

Provedene edukacije i radionice Youth Adrineta

Dura

Sastanak o koncepciji organizacije, radu i smještaju Info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Riminiju održan sedmi sastanak partnera i Drugi okrugli stol političkih predstavnika

Dura

Predstavnici DURA-e sudjelovali na dvodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta za mlade ‘Youth Adrinet’

Dura

Početak provedbe treninga i edukacija u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

Sastanak političara projekta Youth Adrinet

Dura

Otvoren prvi info centar za mlade-INFORMADUR

Dura

Youth Adrinet – potpisan Memorandum o suradnji

Dura

ADRIBUS FILM PROJEKTA YOUTH ADRINET

Dura

Dubrovnik domaćin Youth Adrinet sastanka

Dura

Projekt Youth Adrinet na društvenim mrežama

Dura

Info-dan o edukaciji mladih u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

BUDUĆNOST INFORMADURA

Dura

YOUTH ADRINET – RAZMJENA ISKUSTAVA I USPOSTAVA ZAJEDNIČKIH SREDSTAVA ZA POBOLJŠANO SUDJELOVANJE MLADIH U CIVILNOM DRUŠTVU ZEMALJA JADRANSKE REGIJE

Dura

Započeo trening za mlade u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u Gorizii održan radni sastanak partnera

Dura

Nositelji projekta Youth Adrinet u Dubrovniku

Dura

Sastanak o osnivanju info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Lecce održan peti sastanak partnera

Dura

Treninzi u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X