Dura
Novosti

Provedene edukacije i radionice Youth Adrineta

Provedene edukacije i radionice Youth Adrineta
Provedene edukacije i radionice Youth Adrineta
Dubrovnik, 18. rujna 2013. – Grad Dubrovnik u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om i udrugom mladih „Orlando“ u sklopu projekta Youth Adrinet , financiranog iz IPA Adriatic prekograničnog programa 2007 – 2013., od 9. do 13. rujna 2013. godine u prostorijama Sveučilišnog kampusa održali su radionice pod nazivom“ Društveno poduzetništvo“ .

Radionice su dio edukacijskog programa Youth Adrinet projekta kojima je prethodio trening pod nazivom „Razvoj osobnih i profesionalnih (poduzetničkih) kompetencija“ koji je održan u mjesecu kolovozu.
Održano je 40 sati radionica kojima je prisustvovalo 18 polaznika, jedanaest iz Dubrovnika te sedam polaznika iz gradova partnera (Pesaro Urbino, Campobasso, Rimini, Puglia, Pula, Novi Sad i Sarajevo).

Sudionici su se aktivno i s velikim entuzijazmom tijekom petodnevnog treninga upoznavali s filozofijom i konceptom socijalnog poduzetništva. Kroz grupni rad, razvijali su svoje poduzetničke ideje temeljene na problemima lokalne zajednice te su ih zadnji dan na radionici predstavili kao svoju viziju društvene promjene. Teme koje su sudionicima predstavljene su: Uspješni primjeri društvenog poduzetništva u RH i ostalim dijelovima svijeta; društveno poduzetništvo kao novi gospodarski model; kompetencije i odgovornosti društvenog poduzetnika; osnove marketinškog i poslovnog planiranja.
Tijekom treninga polaznici su nakon posjeta gradskim zidinama te grupnih vježbi i nadahnutog timskog rada osmislili dubrovački prilog „Youth Adrinet vodič“ u kojem će biti predstavljeno svih 10 gradova – partnera na projektu. Ovaj zajednički uradak također je dizajnerski obrađen i predstavljen.

Za sudionike je upriličen i posjet dubrovačkoj udruzi „Deša“ gdje su se upoznali sa radom te udruge te radom tvrtke Deša pro.d.o.o. koja posluje na principima društvenog poduzetništva.
Miho Katičić, pročelnik Odjela za obrazovanje, sport , socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika te viši savjetnik Odjela,  Marko Grgurević polaznicima su predstavili gradske projekte za mlade kao i viziju razvoja gradske strategije za mlade.

Zadnjem danu treninga prisustvovali su i glavni partneri iz Italije koji su ocijenili trening kao vrlo uspješan i motivirajući za daljnji rad. Polaznici su u svojim evaluacijskim listićima izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku sudjelovati u treningu te želju za ponovnim organiziranjem ovakvih edukacija i to za što veći broj mladih iz lokalne zajednice.

U sklopu projekta, tijekom rujna, radionice se održavaju i u drugim gradovima partnerima. Tako mladi iz Dubrovnika, Ivana Jelača, Ljubomir Grgurević, Matija Lučić, Dubravko Daničić, Ana Smilović, Thea Hansal i Neven Vlahov prisustvuju radionicama u Campobassu, Izoli, Skadru, Riminiju, Bariju, Pesaro e Urbinu, Puli i Sarajevu.

Trenerice koje su osmislile i vodile edukacijski programa koji se sastoji iz treninga, radionice i individualnog savjetovanja su Sanja Živkovic i Duška Milinković.

 
Datum:
18.09.2013
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Youth Adrinet – potpisan Memorandum o suradnji

Dura

Sastanak partnera projekta Youth Adrinet u Sarajevu

Dura

Otvoren prvi info centar za mlade-INFORMADUR

Dura

Info-dan o edukaciji mladih u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

Sastanak političara projekta Youth Adrinet

Dura

Projekt Youth Adrinet na društvenim mrežama

Dura

Započeo trening za mlade u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Lecce održan peti sastanak partnera

Dura

ADRIBUS FILM PROJEKTA YOUTH ADRINET

Dura

Dubrovnik domaćin Youth Adrinet sastanka

Dura

Sastanak o operacionalizaciji info-centra za mlade grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

U sklopu Youth Adrinet projekta održana javna tribina na temu “Koliko su mladi uključeni u kreiranje i odlučivanje o sadržajima javnog života”

Dura

Predstavnici DURA-e sudjelovali na dvodnevnom partnerskom sastanku u sklopu projekta za mlade ‘Youth Adrinet’

Dura

Lecce – peti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET

Dura

Početak provedbe treninga i edukacija u sklopu Youth Adrinet projekta

Dura

BUDUĆNOST INFORMADURA

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u Gorizii održan radni sastanak partnera

Dura

Sastanak o koncepciji organizacije, radu i smještaju Info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

Četvrti sastanak partnera projekta YOUTH ADRINET u Novom Sadu

Dura

Treninzi u sklopu Youth Adrinet-a

Dura

U sklopu EU projekta YOUTH ADRINET u talijanskom gradu Riminiju održan sedmi sastanak partnera i Drugi okrugli stol političkih predstavnika

Dura

Nositelji projekta Youth Adrinet u Dubrovniku

Dura

Sastanak o osnivanju info-centra za mlade Grada Dubrovnika u sklopu projekta Youth Adrinet

Dura

YOUTH ADRINET – RAZMJENA ISKUSTAVA I USPOSTAVA ZAJEDNIČKIH SREDSTAVA ZA POBOLJŠANO SUDJELOVANJE MLADIH U CIVILNOM DRUŠTVU ZEMALJA JADRANSKE REGIJE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X