Dura
Novosti

ČETIRI TEMATSKA VODIČA ZA PODUZETNIKE

ČETIRI TEMATSKA VODIČA ZA PODUZETNIKE
ČETIRI TEMATSKA VODIČA ZA PODUZETNIKE

U sklopu II. faze projekta „BIZimpact“ – Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice, Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavilo je četiri mini vodiča za male i srednje poduzetnike, na kojem je sudjelovala direktorica DURA-e, Andrea Novaković.

 

Mini vodiči predstavljeni na konferenciji donose novosti iz područja zaštite tržišnog natjecanja i državnih potpora, zaštite intelektualnog vlasništva, sigurnosti hrane i normi za industrijske proizvode. Mini vodiči donose najaktualnije informacije s navedenih područja, prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu, liste najčešćih pitanja i odgovora, popise najvažnijih propisa te popis institucija i izvora na kojima mali i srednji poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije.

 

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros otvorio je konferenciju i izjavio kako Ministarstvo poduzetništva i obrta ima otvorena vrata za sve hrvatske male i srednje poduzetnike te im poručio: želimo čuti Vaše stavove, uključiti vas u proces dijaloga i zajedno s Vama raditi na unapređenju Vašeg poslovanja i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

 

U predstavljanju mini vodiča sudjelovali su predstavnici: Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatskog zavoda za norme, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

 

Voditelj projektnog tima Ricardo Pinto izrazio je zadovoljstvo izlaskom četiri mini vodiča, zahvalio se svim predstavnicima institucija koji su sudjelovali u njihovom nastanku te najavio skori izlazak još petnaest novih mini vodiča, koji su rezultat poduzetničkih potreba i suradnje i rada stručnjaka s različitih područja.

Glavni korisnik projekta „BIZimpact“ je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (MINPO), a ostali korisnici su: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski savez zadruga (HSZ). Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost i Vlade RH u iznosu od 1,5 mil. EUR, i traje 24 mjeseca, od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine. Projekt provodi tvrtka Pohl Consulting & Associates u konzorciju s Altair Asesores, Pinto Consulting i West Midlands Enterprise.

Više o projetku „BIZimpact“ možete pogledati ovdje.

Datum:
28.02.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X