Dura
Novosti

Nove mogućnosti za Hrvatsku!

Nove mogućnosti za Hrvatsku!
Nove mogućnosti za Hrvatsku!
Sastanak ekspertnih radnih grupa u okviru Europske strategije za dunavsku regiju – prioritetno područje PA8 odžan je 24. ožujka 2014. godine u Zagrebu na kojem je sudjelovala direktorica Andrea Novaković.

Cilj zajedničkog sastanka, uz sudjelovanje predstavnika institucija država dunavske regije, je usmjeren na izvore i mogućnosti financiranja zajedničkih projekata s partnerima u regiji, uz posebnu pozornost na program INTERREG EUROPE 2014-2020.

 

Budući da će se Republika Hrvatska, po prvi puta aktivno moći uključiti u INTERREG, ovo je nova prilika  i mogućnost u ostvarivanju nacionalnih prioriteta i ciljeva u području zaštite okoliša.

Dunavska strategija je program EU-a za makro-regiju u kojem sudjeluje devet članica EU-a te pet nečlanica Unije i Podunavlja koje čine Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Bugarska, Rumunjska i Hrvatska, te Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Ukrajina i Moldova.

Navedenih 14 zemalja uključuju se u projekt stvaranja druge makroregije u Europi. Aktivnosti su utvrđene akcijskim planom Europske strategije za razvoj dunavske regije – dokumenta koji je u lipnju 2011. usvojen od strane Europskog Vijeća.

Ministarstvo poduzetništva i obrta koordinira prioritetno područje 8  u su-koordinaciji s Ministarstvom gospodarstva Baden-Württemberga (Njemačka) što otvara nove mogućnosti za društveno-gospodarski razvoj Hrvatske putem implementacije prekograničnih i trans-nacionalnih projekata sa zemljama regije. 

Datum:
24.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X