Dura
Novosti

Radni sastanak projekta GreenGO

Radni sastanak projekta GreenGO
Radni sastanak projekta GreenGO

Na inicijativu  Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e održan je radni sastanak partnera projekta “GreenGo”, 24. ožujka 2014. godine u Veleposlanstvu  Narodne Republike Kine u RH u Zagrebu. Sastanku su prisustvovali Andrea Novaković, direktorica DURA-e i Marko Cosmai, stručni suradnik  DURA-e.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim iskustvima i budućoj zajedničkoj suradnji vezanoj za implementaciju i integraciju  električnih vozila u prometu te mogućoj zajedničkoj suradnji na projektu “GreenGo”.

Putem “GreenGo” projekta namjerava se uspostaviti zajednički sistem integracije i upravljanja električnim vozilima, punionicama i software-om za kvalitetu, upravljanje i nadzor.

Cjelokupni sustav bi se istovremeno razvijao  u gradovima Dubrovniku i u Sanya-i,  dok bi se u Hrvatskoj razvijao software i koncept stanica, a u  Kini bi se odvijala proizvodnja vozila i stanica.

 

Obzirom, da su se Grad Dubrovnik i  kineski Grad Sanya pobratimili 2013.godine mogućnost razmjene iskustava i znanja u ovom polju su značajne. Grad Sanya, najjužniji  kineski grad, izrazito je turistički orijentiran  te po mnogočemu sličan Dubrovniku.  

Projekt „GreenGo“ u ožujku 2014.godine kandidiran je na natječaj FZOEU-a  te bi se još tijekom ove godine trebala izraditi sva potrebna projektna dokumentacija za daljnji razvoj projekta tj. izgradnju stanica i nabavku vozila.

Datum:
24.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X