Dura
Novosti

EU konferencija „Vrijeme je za suradnju gradova“

EU konferencija „Vrijeme je za suradnju gradova“
EU konferencija „Vrijeme je za suradnju gradova“

Dvodnevna konferencija „Vrijeme je za suradnju gradova“ u okviru projekta „EU i Turska: Suradnja gradova“ održava se 14. i 15. travnja 2014. u Turskom gradu Ankari na kojem Grad Dubrovnik predstavljaju; zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika, Željko Raguž i direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Andrea Novaković.

 

Cilj projekta je omogućiti suradnju odabranih gradova i regija u okviru tematskih područja kao što su turizam, okoliš, kultura, gospodarski razvoj, poljoprivredni razvoj, brandiranje gradova i druge teme od važnosti za razvoj gradova.

 

Na konferenciji sudjeluje oko 200 predstavnika, od toga 20 turskih provincija te 20 predstavnika s područja EU koje ukupno predstavljaju 16 zemalja. Tijekom konferencije organiziraju se bilateralni sastanci sa odabranim partnerima iz drugih regija, a ukupno je planirano 120 sastanaka prisutnih predstavnika.

 

Grad Dubrovnik je jedini odabrani predstavnik gradova i regija jadranskog dijela Hrvatske dok iz kontinentalnog dijela sudjeluju još predstavnici varaždinske i međimurske županije.

 

Tijekom otvaranja programa, promotivni štand Dubrovnika obišao je i turski ministar vanjskih poslova, koji je iskazao želju za posjetom Dubrovnika. Također, veleposlanik RH u Ankari svojom nazočnošću potvrdio je važnost ovog događanja te pružio podršku u daljnjim aktivnostima suradnje sa turskim predstavnicima.

Datum:
14.04.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X