Dura
Novosti

Održana 45. sjednica Strukovne grupe hotelijera

Održana 45. sjednica Strukovne grupe hotelijera
Održana 45. sjednica Strukovne grupe hotelijera
Godišnja sjednica Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja održana je 28. svibnja 2014 godine u

u hotelu Lapad u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), na kojoj je sudjelovala i predstavnica DURA-e Nataša Mirić.


Na sjednici su predstavljeni statistički podaci o turističkim kretanjima na prostoru DNŽ  u protekloj 2013-oj godini, te je istaknuto kako je ostvareno čak 8 posto više noćenja i 11 posto više dolazaka.


Inače, u gradu Dubrovniku zabilježeno je 2.590.915 noćenja prošle godine, a usprkos činjenici da Grad Dubrovnik ima gotovo jednak broj postelja u privatnom i hotelskom smještaju čak 70 posto tih noćenja vezano je uz hotele.


Ono što je istaknuto kao veliki problem je sezonalnost i dužina boravka gostiju, gdje statistika po prosječnom broju dana koje turisti provedu na jugu Hrvatske pokazuje kako znatno zaostajemo za ostatkom jadranskih županija.


Gledano po strukturi gostiju, najbrojniji su gosti iz Velike Britanije, dok se broj Francuza prepolovio od 2005. godine do danas. Govorilo se i o poboljšanju viznog režima za goste iz Rusije, te o važnosti prometnih veza kako Dubrovnika tako i ostatka županije.

 

Datum:
28.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X