Dura
Novosti

Javni poziv “Program obrazovanja za međunarodno poslovanje”

Javni poziv “Program obrazovanja za međunarodno poslovanje”
Javni poziv
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. srpnja 2014. godine “Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management ITM 2014”, koji se u Republici Hrvatskoj provodi prvi put, u suradnji s International Worldwide Foundation iz Kraljevine Švedske.

International Trade Management koncept je razvijen pod pokroviteljstvom Europske unije, u suradnji trgovinskih vijeća i udruga malih i srednjih poduzetnika sedam europskih država (Švedske, Norveške, Islanda, Grčke, Mađarske, Slovenije i Litve) te je bio proglašen najboljim konceptom obrazovanja za međunarodno poslovanje od strane Europske komisije. International Trade Management koncept je kombinacija seminara, radionica, individualnog savjetovanja te međunarodnog umrežavanja koji svojom praktičnom orijentacijom razvija izvozne sposobnosti u subjektima malog gospodarstva te ih usmjerava na pomno planiranje međunarodnih aktivnosti, uz uštedu vremena i sredstava.

Program obrazovanja za 20 polaznika odvijat će se u Zagrebu i Švedskoj, na engleskom jeziku, od rujna do prosinca 2014. godine, u trajanju do 24 dana, kroz sljedeće aktivnosti:

– radionice „Putovnica za izvoz” u okviru kojih će polaznici, uz dodatna individualna savjetovanja međunarodno priznatih stručnjaka, izrađivati izvozne poslovne planove za tvrtke u kojima su zaposleni;

– seminare koje održavaju međunarodno priznati stručnjaci na područjima: istraživanje međunarodnih tržišta, multikulturalnost, tržišne strategije, upravljanje promjenama, vještine prodaje za izvoz;

– individualna savjetovanja;

– međunarodno umrežavanje i studijski posjet švedskim tvrtkama

Prijave za sudjelovanje u Programu obrazovanja podnose subjekti malog gospodarstva, za svoje zaposlenike koji su fakultetski obrazovane osobe, ekonomske ili tehničke struke, od 27 do 40 godina starosti, s odličnim znanjem engleskog jezika, a rade na poslovima vezanim za međunarodno poslovanje.

Prednosti sudjelovanja u Programu obrazovanja za međunarodno poslovanje International Trade Management za tvrtke i polaznike su povećanje izvoza, stjecanje najnovijih znanja i vještina na području međunarodnog poslovanja te izrađen izvozni poslovni plan.

Više o Programu obrazovanja na www.itmworldwide.org i prijavama na www.minpo.hr

Sva pitanja uputite na: itm-croatia@minpo.hr

Datum:
11.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X