Dura
Novosti

PRIPREMA GRADA DUBROVNIKA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU

PRIPREMA GRADA DUBROVNIKA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU
PRIPREMA GRADA DUBROVNIKA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU
Sastanak na temu „Pripreme Grada Dubrovnika za podnošenje prijave za dodjelu titule Europske prijestolnice kulture 2020.-te” održan je 14. srpnja 2014. godine u prostorima Zavoda za povijesne znanosti HAZU u ljetnikovcu Sorkočević u organizaciji Grada Dubrovnika, a na kojem su sudjelovali predstavnici DURA-e, Andrea Novaković, direktorica i Svjetlana Šimunović, stručna suradnica.

Obzirom da titula Europske prijestolnice kulture neizostavno uključuje sve društvene djelatnosti u regiji, a kandidatura Dubrovnika se ne može pripremiti niti provesti bez podrške i Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, sastanku su prisustvovali predstavnici svih stručnih službi koje mogu pridonijeti projektu i ostvarivanju mogućnosti da Grad Dubrovnik dobije titulu Europske prijestolnice kulture.

Projekt su predstavili Anera Stopfer, viša stručna suradnica u Upravi za međunarodnu kulturnu suradnju Ministarstva kulture Republike Hrvatske, zadužena za projekt EPK i Robert Palmer, stručnjak Vijeća Europe za kulturu i kulturnu baštinu, ugledni europski konzultant na području kulturne politike, kulturnog razvoja, managementa i međunarodne kulturne suradnje te direktor Europske prijestolnice kulture Glasgow 1990. i Bruxelles 2000. godine.

Poziv je uputila gđa. Nina Obuljen Koržinek, stručna suradnica u Odjelu za kulturu i komunikacije pri Institutu za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u Zagrebu, koja je bila moderator sastanka. Gosti sastanka bili su: Gaella Gotwald, povijesničarka umjetnosti i likovna umjetnica hrvatsko-indijskog podrijetla, koja je do nedavno bila ravnateljica HDLU-a, koja će svakako svojim iskustvom pomoći u realizaciji projekta.

Sve korisne informacije u svezi inicijative Europske prijestolnice kulture i natječaja koji je u tijeku, možete naći na stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske:

http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=10889

http://www.min-kulture.hr/userdocsimages/NAJNOVIJE%20NOVOSTI/09%20-%20Guide%20to%20European%20Capitals%20of%20Culture,hr,%20lekt,%20zad.pdf

http://www.min-kulture.hr/userdocsimages/NAJNOVIJE%20NOVOSTI/02%20-%20Rules%20of%20procedure%20for%20ECOC%20competition_HR,zad.pdf

Datum:
14.07.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

GRAD DUBROVNIK KANDIDAT ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X