Dura
Novosti

GRAD DUBROVNIK KANDIDAT ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE

GRAD DUBROVNIK KANDIDAT ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE
GRAD DUBROVNIK KANDIDAT ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU KULTURE
Radni sastanak za kandidaturu Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture održan je 02. rujna 2014. godine na kojem su sudjelovali predstavnici UO za kulturu, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, predstavnici kreativnog sektora Grada Dubrovnika, djelatnice DURA-e, Svjetlana Šimunović, Jelena Brbora i direktorica Andrea Novaković.

Europska prijestolnica kulture naslov je koji se godišnje dodjeljuje barem jednome europskom gradu kojeg Europska unija odredi na razdoblje od jedne godine, tijekom kojeg mu se ukazuje prilika u najboljem svjetlu prikazati svoj kulturni život te svoju kulturno-povijesnu baštinu.

Brojni europski gradovi dosada su iskoristili tu titulu za preobražaj vlastite kulturne osnove, te tako izmijenili način na koji ih svijet promatra. Za 2020. godinu Europska komisija izabrala je Hrvatsku i Irsku.

Osnovni ciljevi inicijative jesu očuvanje i promicanje raznolikosti kultura u Europi i naglašavanje njihovih zajedničkih značajki, kao i povećanje osjećaja građana da pripadaju zajedničkom kulturnom prostoru.

Inicijativa potiče kulturni doprinos dugoročnom razvoju grada u skladu s njegovim strategijama i prioritetima.

Datum:
03.09.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Po titulu EPK intezivnom koordinacijom s dionicima

Dura

Održana još jedna radionica u sklopu pripreme Grada Dubrovnika za kandidaturu na EPK

Dura

PRIPREMA GRADA DUBROVNIKA ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU

Dura

Predstavljena kandidatura za EPK

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X