Dura
Novosti

PREDSTAVNICI DURA-E U EU PARLAMENTU

PREDSTAVNICI DURA-E U EU PARLAMENTU
PREDSTAVNICI DURA-E U EU PARLAMENTU
Radni posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu održao se od 6. do 9. listopada 2014. godine na poziv zastupnika Tonina Picule, na kojem su sudjelovali i predstavnici DURA-e, Grada Dubrovnika i drugih institucija: direktorica Andrea Novaković, Mihael Lobrović, Oliver Milošević i Jelena Brbora, Marin Daničić iz dubrovačke udruge „Maro i Baro” i Info centra za mlade te Ivo Kara-Pešić iz dubrovačke udruge „Kinookus”.

Svrha ovog posjeta bila je približiti rad Odbora za regionalni razvoj (REGI) kao i programe koje Socijalisti i Demokrati (S&D) zastupaju u Europskom parlamentu, nositeljima razvoja u lokalnim zajednicama.

Na sastanku je također najavljeno da je u izradi program “EU fundsmanagement”(Upravljanje EU fondovima), koji bi se kao predmet uveo na Sveučilišta svih 28 članica Europske unije, zbog povećanja profesionalnosti i osposobljenosti kadra kako bi se mogao postići maksimum od Kohezijskih fondova.

– Jedan od ciljeva ovog posjeta je omogućiti hrvatskim razvojnim agencijama da se u Bruxellesu povežu s potencijalnim partnerima, da prikupe informacije i iskustvo koje će im olakšati korištenje prilika koje Europska unija pruža. Da počnemo suradnju s ljudima koji mogu dati više od novca, a to su informacije i znanje – rekao je zastupnik Picula nakon sastanka.

Predstavnici DURA-e sudjelovali su i na različitim radionicama u sklopu Otvorenih dana europskih regija i gradova.

Datum:
09.10.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X