Dura
Novosti

RASPRAVA “DIJALOG GRAĐANA”

RASPRAVA “DIJALOG GRAĐANA”
RASPRAVA
Rasprava na temu “Dijalog građana” u partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske održala se 25. studenog 2014. godine u Zagrebu na kojoj je sudjelovala djelatnica DURA-e, Alisa Vlašić.

Teme o kojima se raspravljalo bile su:Što Hrvatska očekuje od europskih i političkih institucija? Kako možemo ojačati suradnju Europe i hrvatskih lokalnih vlasti s ciljem poticanja rasta i zapošljavanja? Što možemo učiniti da bi se na najbolji način iskoristilo 8,6 milijardi eura koje će Europska unija uložiti u Hrvatsku do 2020. u okviru kohezijske politike?

Raspravi su sudjelovali: g. Jakša Puljiz – pomoćnik ministra, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, g. Michel Lebrun– predsjednik Odbora regija, Nikola Dobroslavić – župan Dubrovačko-neretvanske županije, g. Vojko Obersnel – gradonačelnik Grada Rijeke, g. Bruno Hranić – načelnik Općine Vidovec.

Kako bi se osigurala uravnotežena rasprava o europskim aktivnostima u Hrvatskoj i Zagrebu, ova je rasprava bila otvorena za građane, lokalne i regionalne predstavnike, članove nacionalnih udruga gradova, općina i županija u Hrvatskoj, aktere iz gospodarstva i civilnog društva, kao i europske političare.

Nakon rasprave hrvatska Vlada, Europska komisija i Odbor regija predstavit će novu generaciju programa kohezijske politike za Hrvatsku.Sastanak se održava samo nekoliko tjedana nakon što je Europska komisija usvojila Partnerski sporazum s Hrvatskom o strukturnim i europskim investicijskim fondovima za razdoblje 2014. – 2020.

Tim će se sporazumom definirati široke smjernice za programsko razdoblje 2014. – 2020. te utvrditi vrsta intervencija vrijednih 8,6 milijardi eura koje će Europska unija uložiti u Hrvatsku.

Datum:
25.11.2014
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X