Dura
Novosti

DRUGA KONFERECIJA O DOBROJ EKONOMIJI

DRUGA KONFERECIJA O DOBROJ EKONOMIJI
DRUGA KONFERECIJA O DOBROJ EKONOMIJI
Druga konferencija o dobroj ekonomiji održava se u Zagrebu od 19. do 21. ožujka 2015. u organizaciji ZMAG-a i Zadruge za dobru ekonomiju. Konferenciji je prisustvovala djelatnica DURA-e, Jelena Brbora.

Dobra ekonomija je ona koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici; koja stvara obilje prilika i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih; koja prihvaća odgovornost, a njeguje solidarnost; koja pravedno koristi i dijeli resurse; koja poštuje održivost ekosustava.

Konferencijom se tematizira suradnja civilnog društva, javne uprave i političara, društveno poduzetništvo, solidarna ekonomija, participativni lokalni budžeti, etične banke i fondovi, zajednički rad i volontiranje, borba za očuvanje zajedničkih dobara i resursa, lokalne valute te izgradnja poštivanja različitosti i povjerenja u zajednici.

Prikazani su i različiti uspješni modeli dobre ekonomije i naglašena je važnost participatorne demokracije kroz participatorno budžetiranje, koje je prisutno u svijetu u oko 2 800 primjera, a može biti izvrstan demokratski alat i za naš Grad.

U sklopu konferencije organiziran je i Sajam dobre ekonomije 21.3. u suradnji s CEDRA-om u pasažu zgrade Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49.

Sajmom dobre ekonomije podržavaju se proizvođači dobre ekonomije, a otvoren je za javnost.

Datum:
20.03.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X