Dura
Novosti

DUBROVNIK DOBIO ZELENU KNJIŽNICU

DUBROVNIK DOBIO ZELENU KNJIŽNICU
DUBROVNIK DOBIO ZELENU KNJIŽNICU
Informativno-edukacijska radionica energetske učinkovitosti “EE Info dan” održala se 13. travnja 2015. godine u hotelu Park na kojoj je bilo riječi o mogućnostima ostvarivanja prava na bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nazočni su se upoznali s mogućnostima financiranja projekata te im je pojašnjena procedura prijave i proces odobravanja i dobivanja bespovratnih sredstava.

Poseban naglasak stavljen je na poslovni i turistički sektor koji imaju potencijal okrenuti se u većoj mjeri energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije.

Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Vesna Bukarica, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, više je govorila o mogućnostima poboljšanja energetske učinkovitosti u turističkom sektoru.

Osim što je kazala više o značaju energetske učinkovitosti, ona je dodala kako se do sredstava Fonda može doći putem javnih natječaja, koji su otvoreni 60 dana ili putem javnih poziva za neposredno sufinanciranje. Dodala je kako se putem javnih natječaja obično prijavljuju složeniji investicijski projekti, dok su javni pozivi za neposredno financiranje namijenjeni jednostavnijim projektima “bez potrebe za rangiranjem zahtjeva”.

Na današnjem Info-danu bilo je i riječi o kreditima za održivu energiju koje dijeli Europska banka za obnovu i razvoj. Građane je zanimalo koja je razlika između tih kredita te kredita samoga Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu EE Info dana Dubrovnik je postao deseti grad u Hrvatskoj sa Zelenom knjižnicom koja je otvorena u prostorima Narodne knjižnice Grad. U projekt Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za energetsku učinkovitost Narodna knjižnica Grad uključila se kao matična knjižnica Dubrovačko-neretvanske županije. Ubuduće će se u ‘zelenom kutku’ građani svih uzrasta, od djece do umirovljenika, na jednom mjestu moći informirati o uštedi energije, očuvanju prirode i neškodljivom korištenju energenata.

Radionica se održala u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i EE Info ureda za energetsku učinkovitost, Fonda za zaštitu okoliša FZOEU i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e.

Datum:
14.04.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X