Dura
Novosti

Prava roditelja i djece s teškoćama u razvoju

Prava roditelja i djece s teškoćama u razvoju
Prava roditelja i djece s teškoćama u razvoju

U Grand hotelu Park u organizaciji udruga Dubrovnik-zdravi grad, Poseban prijatelj i Idem održan je u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. okrugli stol na temu Prava roditelja i djece s teškoćama u razvoju.

Gost okruglog stola bila je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak koja je govorila o zakonodavnom okviru i ulozi lokalne zajednice u osiguravanju usluga nužnih za skrb o djeci s teškoćama u razvoju. Na okruglom stolu sudjelovala je i Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije grada Dubrovnika s kojom će se u u suradnji  osiguravati sredstva za učinkovitu implementaciju projekata Rane intervencije. 

Rana intervencija se pruža djetetu kod kojeg je u ranijoj dobi utvrđeno odstupanje u razvoju, razvojni rizik ili razvojne poteškoće. Prepreke za pružanje rane intervencije u zajednici predstavlja nedostatak stručnog kadra, velike i duge liste čekanja, manjak informacija o pravima iz područja (zdravstva, socijalne skrbi i dr.), nedostatak pisanih brošura kao i smjernica roditeljima (npr. pravni vodič za osobe s invaliditetom grada Dubrovnika) te nepostojanje takve vrste usluge u civilnom sektoru.

Datum:
06.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X