Dura
Novosti

DURA na URBACT City Festivalu

DURA na URBACT City Festivalu
DURA na URBACT City Festivalu
„URBACT City Festival” održao se od 06. do 08.svibnja 2015. godine u latvijskom gradu Rigi na kojem su sudjelovale i djelatnice DURA-e, Alisa Aliti Vlašić i Svjetlana Šimunović.

Tijekom trodnevnog događanja održana su predavanja i radionice na kojima su URBACT-ovi stručnjaci sudionike upoznali s mogućnostima podrške gradovima u izradi i provedbi integriranih urbanih strategija temeljeći se pritom na zajedničkom učenju i prijenosu dobrih praksi.

URBACT III program je europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Programom će se olakšati razmjena znanja i dobre prakse među gradovima i ostalim razinama vlasti u cilju promicanja integriranog održivog razvoja i poboljšanja učinkovitosti regionalne i Kohezijske politike.

Sredstva programa mogu u realizaciji projekata koristiti veliki gradovi, gradovi, općine; niže upravne razine: mjesni odbori, gradske četvrti i gradski kotarevi te metropolitanske vlasti i organizirane aglomeracije. Kao partneri, sredstva mogu koristiti ustanove i trgovačka društva koja su osnovale jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, nacionalna i regionalna tijela vlasti te sveučilišta, fakulteti i istraživački centri koji se bave urbanim pitanjima. Ukupan proračun programa je 96,3 milijuna eura, a doprinos iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) je oko 74,3 milijuna eura. Od 2003. godine, kada je pokrenuta prva generacija programa, više od 500 gradova sudjelovalo je u projektima umrežavanja, razmjene prakse i rješavanja svojih problema. U razdoblju od 2014. do 2020. godine, oko 70% sredstava programa biti će namijenjeno području istraživanja i inovacija, nisko-ugljičnom gospodarstvu, zaštiti okoliša, otvaranju novih radnih mjesta i socijalnoj uključenosti.

 Ovim je programom obuhvaćeno 28 država članica EU-a, te Norveška i Švicarska. Ukupno, u narednom periodu najmanje 50% sredstava ERDF-a će biti uloženo u urbana područja.

Datum:
11.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

TOURISM 4.0.

Dura2021

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

EcoCore mreža gradova – među 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

Dura_user

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

PARTERSKI SASTANAK PROJETKA TECH TOWN

Dura

Remote-IT mreža gradova kao jedna od 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

Dura_user

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

SASTANAK PROJEKTA TECHTOWN U DUBROVNIKU

Dura

Pomoćnici u nastavi faza VI.

Dura2021

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

HABI – Aktivnosti podizanja svijesti, obuka i znanstvena istraživanja o vrstama i staništima od zajedničkog interesa zajednice

Dura2021

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

PARTNERSKI SASTANAK U GENOVI

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Održan sastanak s URBACT stručnjacima

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X