Dura
Novosti

DURA na URBACT City Festivalu

DURA na URBACT City Festivalu
DURA na URBACT City Festivalu
„URBACT City Festival” održao se od 06. do 08.svibnja 2015. godine u latvijskom gradu Rigi na kojem su sudjelovale i djelatnice DURA-e, Alisa Aliti Vlašić i Svjetlana Šimunović.

Tijekom trodnevnog događanja održana su predavanja i radionice na kojima su URBACT-ovi stručnjaci sudionike upoznali s mogućnostima podrške gradovima u izradi i provedbi integriranih urbanih strategija temeljeći se pritom na zajedničkom učenju i prijenosu dobrih praksi.

URBACT III program je europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Programom će se olakšati razmjena znanja i dobre prakse među gradovima i ostalim razinama vlasti u cilju promicanja integriranog održivog razvoja i poboljšanja učinkovitosti regionalne i Kohezijske politike.

Sredstva programa mogu u realizaciji projekata koristiti veliki gradovi, gradovi, općine; niže upravne razine: mjesni odbori, gradske četvrti i gradski kotarevi te metropolitanske vlasti i organizirane aglomeracije. Kao partneri, sredstva mogu koristiti ustanove i trgovačka društva koja su osnovale jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, nacionalna i regionalna tijela vlasti te sveučilišta, fakulteti i istraživački centri koji se bave urbanim pitanjima. Ukupan proračun programa je 96,3 milijuna eura, a doprinos iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) je oko 74,3 milijuna eura. Od 2003. godine, kada je pokrenuta prva generacija programa, više od 500 gradova sudjelovalo je u projektima umrežavanja, razmjene prakse i rješavanja svojih problema. U razdoblju od 2014. do 2020. godine, oko 70% sredstava programa biti će namijenjeno području istraživanja i inovacija, nisko-ugljičnom gospodarstvu, zaštiti okoliša, otvaranju novih radnih mjesta i socijalnoj uključenosti.

 Ovim je programom obuhvaćeno 28 država članica EU-a, te Norveška i Švicarska. Ukupno, u narednom periodu najmanje 50% sredstava ERDF-a će biti uloženo u urbana područja.

Datum:
11.05.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

PARTERSKI SASTANAK PROJETKA TECH TOWN

Dura

TOURISM 4.0.

Dura2021

Održan sastanak s URBACT stručnjacima

Dura

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

Pomoćnici u nastavi faza VI.

Dura2021

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

SASTANAK PROJEKTA TECHTOWN U DUBROVNIKU

Dura

EcoCore mreža gradova – među 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

Dura_user

Remote-IT mreža gradova kao jedna od 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

Dura_user

PARTNERSKI SASTANAK U GENOVI

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

HABI – Aktivnosti podizanja svijesti, obuka i znanstvena istraživanja o vrstama i staništima od zajedničkog interesa zajednice

Dura2021

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X