Dura
Novosti Projekti

Remote-IT mreža gradova kao jedna od 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

 

 

 

Dubrovačka razvojna agencija DURA od 1. lipnja 2023. krenula je s provedbom projekta Remote-IT – Remote and Hybrid work for Thriving Cities, u sklopu 4. poziva URBACT programa mreža gradova.

Program URBACT nudi gradovima u Europi jedinstvenu priliku međusobnog učenja u cilju poboljšanja upravljanja i primjene dobrih praksi. URBACT mreže gradova potiču razmjene iskustava, izgradnju kapaciteta urbanih dionika u cilju učinkovitog razvoja i primjene rješenja.

Od 2002. (URBACT I do URBACT III) gotovo tisuću gradova uključenih u URBACT mreže gradova iskusilo je vrijednosti transnacionalne suradnje, koristi razmjene znanja s gradovima izvan države koji se susreću sa sličnim problemima i izazovima te dobilo potporu u donošenju participativnih i integriranih politika. URBACT IV (2021. – 2027.) nastavlja s osnivanjem mreža i okupljanjem gradova. Natječaj je otvoren bio od 9. siječnja 2023. do 31. ožujka 2023.

Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. na natječaj se prijavila kao glavni partner na projektu Remote-IT.

Cilj mreže gradova Remote-IT odrediti je nove izazove s kojima se suočavaju gradovi, a koji su povezani s budućnošću rada te sukladno tome gradovima osigurati alate za rješavanje potencijalnih problema koje otvaraju novi i popularni oblici rada. Projekt istraživa načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija, smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života. Razmjenom iskustava gradovi definiraju ekonomska, društvena, ekološka pitanja koja novi oblici rada nameću. Projekt obuhvaća i određivanje načina na koje rad na daljinu mijenja urbanu sredinu i kako sukladno tome lokalne vlasti moraju djelovati.

Mreža Remote-IT sastoji se od različitih gradova i različitih lokalnih praksi, izazova i ciljeva. Transnacionalna razmjena i aktivnosti učenja omogućuju partnerskim gradovima uvid u prakse drugih gradova, razmjenu iskustava i kreiranje alata prilagođenih pojedinom gradu. Partnerski gradovi osim transnacionalnog elementa razvijaju i lokalnu mrežu dionika – lokalne akcijske grupe (ULG-ovi). Individualni integrirani akcijski planovi (IAP) konačni su rezultati projekta, a kreiraju ih ULG-ovi svakog pojedinog partnerskog grada. Predstavljaju strateški dokument za daljnji razvoj pozitivnih politika na temu novih oblika rada – hibridnog i rada na daljinu.

Partneri na projektu su: Dubrovačka razvojna agencija DURA, Heraklion (Grčka), Camara de Lobos (Portugal), Brindisi (Italija), Tartu (Estonija), Murcia (Španjolska), Bukurešt (Rumunjska), Tirana (Albanija).

Ukupna vrijednost projekta: 744.100,00 EUR

Trajanje projekta: 1.6.2023. – 31.12.2025.

Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

PARTERSKI SASTANAK PROJETKA TECH TOWN

Dura

DRUGI PARTNERSKI SASTANAK PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

Partnerski sastanak projekta 2nd Chance u Napulju

Dura

DURA na URBACT City Festivalu

Dura

Kulturno zabavni program u ljetnikovcu Gučetić

Dura

VOICES FROM THE SLEEPING GIANTS

Dura

SASTANAK PROJEKTA TECHTOWN U DUBROVNIKU

Dura

Održan 4. partnerski sastanak projekta 2nd Chance

Dura

Pomoćnici u nastavi faza VI.

Dura2021

ODRŽAN TREĆI PARTNERSKI SASTANKA PROJEKTA “2ND CHANCE”

Dura

Održana radionica na temu izrade URBACT IAP-a

Dura

2ND CHANCE – 5 PARTNERSKI SASTANAK

Dura

EcoCore mreža gradova – među 30 odobrenih mreža URBACT IV programa

Dura_user

Održan sastanak s URBACT stručnjacima

Dura

TOURISM 4.0.

Dura2021

HABI – Aktivnosti podizanja svijesti, obuka i znanstvena istraživanja o vrstama i staništima od zajedničkog interesa zajednice

Dura2021

PARTNERSKI SASTANAK U GENOVI

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X