Dura
Novosti

EU fondovi i društvene inovacije

EU fondovi i društvene inovacije
EU fondovi i društvene inovacije

Radionica pripreme projektnih prijedloga za natječaje EU fondova u kontekstu društvenih inovacija održana je 08.06.2015. u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika u suradnji s  Udrugom za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus.

Cilj radionice jest upoznati se sa smjernicama i trendovima Europske unije na području EU fondova u kontekstu društvenih inovacija, predstaviti primjere dobre prakse, te na praktičan način, osmisliti mogućnosti izrade i provedbe konkretnih pilot projekata i prijava za EU fondove.

Društvene inovacije uključuju nove strategije, koncepte, ideje, procese, usluge, ciljeve, poslovne modele, alate i metodologije, ili kombinaciju svega navedenog, što doprinosi zadovoljavanju društvenih potreba. To ne moraju biti revolucionarne ideje globalnih razmjera, već inovacije koje su prisutne u našoj svakodnevnici – od kvalitetnijih pristupa zdravstvenim uslugama, bolje prometne regulacije, kreativnijih obrazovnih i kulturnih programa, integriranog pristupa urbanom razvoju pa sve do inovativnih oblika financiranja mikro i malih poduzetnika.

Osim radionice predstavljeni su i natječaji za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva iz sredstava državnog proračuna za 2015. godinu u kojima Zaklada Kajo Dadić sudjeluje kao provedbeno tijelo.

Datum:
08.06.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X