Dura
Novosti

EUPLETT – peti partnerski sastanak

EUPLETT – peti partnerski sastanak
EUPLETT - peti partnerski sastanak
Peti partnerski sastanak u okviru projekta „EUPLETT- urbano planiranje u svrhu osnaživanja lokalne zajednice u mreži “pobratimljenih” gradova održan je od 02. do 05. lipnja 2015. godine u organizaciji sjevernoirskog grada Ballymena-e na kojem su sudjelovali Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta, Davor Bušnja, vanjski stručni suradnik na projektu te predstavnice UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, Jelena Lončarić, pročelnica Ureda i Davorka Cecić-Premužak.

Održano je više predavanja i radionica na kojima su sudionici sastanka raspravljali o upravljanju javnim prostorom, stvarnim životom u javnim prostorima te percepcijama i korištenjem gradskih prostora.

Također, na istu temu održana je i konferencija koja je okupila stručnjake iz područja prostornog planiranja te su predstavnici gradova istaknuli važnost građana u tim procesima te kako oni uvijek nanovo oblikuju, re-kreiraju i re-konstruiraju zadani društveni, kulturni i prostorni krajolik dajući mu kulturno značenje i humanizirajući ga te time propituju dominantne političko-ekonomske trendove i načine upravljanja gradom.

Događanje je uključilo 113 građana, uključujući 7 iz Falkenberga (Švedska), 4 iz Dubrovnika (Hrvatska), 6 iz Schouwen-Duiveland-a (Nizozemska) ), 6 iz Koege-a (Danska) i 90 sudionika iz Ballymena and Mid & East Borough Council (Sjeverna Irska).

Obzirom da projekt završava krajem 2015. godine, posljednji sastanak održat će se u Švedskoj u gradu Falkenbergu sredinom mjeseca studenog.

Datum:
08.06.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EUPLETT – četvrti partnerski sastanak

Dura

Završen projekt “EUPLETT”

Dura

EUPLETT

Dura

Započela provedba projekta „EUPLETT“

Dura

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’

Dura

EU konferencija projekta EUPLETT

Dura

EUPLETT – TREĆI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X