Dura
Novosti

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“
Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

U okviru projekta „EUPLETT – urbano planiranje u svrhu osnaživanja lokalne zajednice u mreži “pobratimljenih” gradova  u organizaciji švedske općine Falkenberg od 11. do 13. ožujka 2014. god. održan je  prvi projektni sastanak partnera.

 

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e; direktorica, Andrea Novaković, Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta te dipl.ing.arh. Davor Bušnja, stručni suradnik na projektu iz tvrtke NONA d.o.o. koja djeluje unutar poduzetničkog inkubatora „Tvornica ideja“.

 

Cilj projekta je kroz dijalog građana i demokratske procese razviti snažnu, dinamičnu i dugotrajnu mrežu “pobratimljenih” gradova ujedinjenih u zajedničkom stvaranju održivog urbanog planiranja. 

Na sastanku se raspravljalo o važnosti povećanja kompetencije u europskom urbanom planiranju kao i o problemima koji svaki grad ima i njihovim mogućnostima da se kroz projekt ti problemi identificiraju i predlože zajednička rješenja. Također, predstavljen je program Europe 2020 te istaknuta  važnost građanskog dijaloga  u urbanom planiranju.

 

Aktivnosti koje se provode kroz projekt doprinijet će jačanju EU politike i povećanog sudjelovanja javnosti u demokratskim procesima. Također kroz projekt, svi partneri dobit će kompetencije, vještine, alate i primjere dobre prakse kako se nositi s izazovima urbanog planiranja u lokalnoj zajednici.

 

Osim predstavnika grada Dubrovnika i domaćina iz Falkenberga, na sastanku su sudjelovali i predstavnici partnerskih gradova; Schouwen-Duiveland (Nizozemska),  Koege (Danska) i  Ballymena (Sjeverna Irska).

 

Sljedeći partnerski sastanak i konferencija na temu “Od EU politike do lokalnog urbanog planiranja” održat će se u Dubrovniku od 19. do 22. svibnja 2014. god. u Dubrovniku.

Datum:
17.03.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EUPLETT – TREĆI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Završen projekt “EUPLETT”

Dura

EUPLETT – peti partnerski sastanak

Dura

EUPLETT

Dura

Započela provedba projekta „EUPLETT“

Dura

EU konferencija projekta EUPLETT

Dura

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’

Dura

EUPLETT – četvrti partnerski sastanak

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X