Dura
Novosti

EU konferencija projekta EUPLETT

EU konferencija projekta EUPLETT
EU konferencija projekta EUPLETT

Konferencija pod nazivom „From EU policy to local level in urban planning“ u sklopu EU projekta „EUPLETT“ održat će se od 19. do 22. svibnja 2014.godine u Dubrovniku u organizaciji DURA-e i Grada Dubrovnika.

 

Konferencija će se baviti problematikom stare gradske jezgre, odnosno planom upravljanja starom gradskom jezgrom obrađujući teme: ekstremna sezonalnost, gentrifikacija, nedostatak inkluzivnih javnih politika usmjerenih na građane, problemi s javnim prostorom, socijalna ekskluzivnost i slično.

 

Svrha konferencije je otvaranje dijaloga o navedenim temama i razmjena iskustva s projektnim partnerima, a sve s ciljem stvaranja podloge za izradu plana upravljanja i studije koja bi prethodila izradi DPU-a (detaljnog plana uređenja).

 

U sklopu konferencije, osim navedenih tema i radionica koje su planirane tijekom tri dana,  održat će se predavanje i diskusija na teme:  važnost  i uloga EU politike, demokratski procesi  i osvrt na lokalne parlamentarne izbore.

 

Tijekom konferencije stručnjaci iz oblasti demografije, urbanog planiranja, arhitekture, sociologije, ekonomije i ostalih oblasti važnih za ovu temu predstavit će primjere dobre prakse modela i procesa obnove povijesnih gradova, ali isto tako ukazati na probleme vezane za promjene u povijesnim gradovima koje zahtijevaju nove aktivne politike i strategije za njihovo očuvanje, obnovu i održivi razvoj.

 

Partneri na projektu su : Falkenberg (Švedska), Schouwen-Duiveland (Nizozemska),  Koege (Danska) i Ballymena (Velika Britanija).

 

Sljedeći partnerski sastanak održat će se početkom listopada 2014 u Schouwen-Duiveland u Nizozemskoj.

 

Program možete preuzeti ovdje.

Datum:
15.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’

Dura

EUPLETT – četvrti partnerski sastanak

Dura

EUPLETT

Dura

EUPLETT – peti partnerski sastanak

Dura

Završen projekt “EUPLETT”

Dura

Započela provedba projekta „EUPLETT“

Dura

EUPLETT – TREĆI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X