Dura
Novosti

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’
Završena konferencija projekta 'EUPLETT'

Konferencija pod nazivom „From EU policy to local level in urban planning“ u sklopu EU projekta „EUPLETT“ održala se u Dubrovniku od 19. do 22. svibnja 2014.godine u organizaciji DURA-e i Grada Dubrovnika.

Projekt EUPLETT se bavi problematikom stare gradske jezgre kao i planom upravljanja starom gradskom jezgrom. Kroz projekt se obrađuju teme kao što su ekstremna sezonalnost, gentrifikacija, nedostatak inkluzivnih javnih politika usmjerenih na građane, problemi s javnim prostorom te socijalna ekskluzivnost koje su zajedničke svi partnerskim gradovima na projektu: Falkenberg (Švedska), Schouwen-Duiveland (Nizozemska), Koege (Danska) i Ballymena (Velika Britanija).

Svrha konferencije je bio konstruktivan dijalog partnera o navedenim temama te razmjena iskustva. Kroz četiri dana intenzivnih aktivnosti i predavanja, radilo se na stvaranju podloge za izradu plana upravljanja i studije koja bi prethodila izradi detaljnog plana uređenja.

Tijekom četiri dana konferencije,europski stručnjaci te predstavnici lokalnih institucija i vlasti razgovarali su o važnosti urbanog planiranja te sinergije arhitekture, sociologije, ekonomije i ostalih oblasti važnih za povijesne gradske jezgre. Posljednji dan konferencije, organizirana je i primjenjena radionica uz sudjelovanje ovlaštenih arhitekata, koja je imala za cilj osmisliti kvalitetnu upotrebu i korištenje arhitektonskih resursa i rješenja unutar stare jezgre Grada Dubrovnika, te predstaviti primjere dobre prakse modela obnove povijesnih gradova.Događanje je uključilo 109 građana, uključujući 6 iz Falkenberga (Švedska), 6 iz Ballymena (Sjeverna Irska), 85 iz Dubrovnika (Hrvatska), 6 iz Koege-a (Danska) i 6 sudionika iz Schouwen-Duiveland-a (Nizozemska) ).

Slijedeći sastanak će se održati početkom listopada 2014. u mjestu Schouwen-Duiveland u Nizozemskoj.

Datum:
22.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EUPLETT

Dura

Započela provedba projekta „EUPLETT“

Dura

Završen projekt “EUPLETT”

Dura

EU konferencija projekta EUPLETT

Dura

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

Dura

EUPLETT – četvrti partnerski sastanak

Dura

EUPLETT – peti partnerski sastanak

Dura

EUPLETT – TREĆI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X