Dura
Novosti

Završen projekt “EUPLETT”

Završen projekt “EUPLETT”
Završen projekt
U okviru projekta „EUPLETT – Developing vibrant town centres together” financiranog iz programa „Europa za građane” u organizaciji švedskog grada Falkenberga od 16. do 19. studenog 2015. godine održan je posljednji sastanak projektnih partnera.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e; Andrea Novaković, direktorica i Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta te predstavnice UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, Jelena Lončarić, pročelnica Ureda i Davorka Cecić-Premužak.

Tijekom četiri dana održano je niz sastanaka i prezentacija na kojima se razgovaralo o važnosti urbanog planiranja te sinergije arhitekture, sociologije, ekonomije i ostalih oblasti važnih za povijesne gradske jezgre.

Također, održana je i konferencija na temu “Vibrant town centres in Europe” na kojoj je svaki partnerski grad predstavio svoje planove, odnosno mogućnosti i izazove vezane za urbano planiranje.

Predstavnici grada Falkenberga, koji su glavni nositelji ovog projekta, istaknuli su zadovoljstvo provedenim projektom i njegovim rezultatima te je dogovoren nastavak suradnje na budućim projektima.

Cilj projekta bio je kroz dijalog građana i demokratske procese razviti snažnu, dinamičnu i dugotrajnu mrežu “pobratimljenih” gradova ujedinjenih u zajedničkom stvaranju održivog urbanog planiranja.

Događanje je uključilo 108 građana, uključujući 4 iz Dubrovnika (Hrvatska), 6 iz Schouwen-Duiveland (Nizozemska), 4 iz Koge (Danska), 5 iz Ballymena/Mid & East Borough Council(Sjeverna Irska) te 89 sudionika iz Falkenberga i drugih švedskih gradova I organizacija.

Datum:
23.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

EU konferencija projekta EUPLETT

Dura

Završena konferencija projekta ‘EUPLETT’

Dura

Započela provedba projekta „EUPLETT“

Dura

EUPLETT – peti partnerski sastanak

Dura

EUPLETT

Dura

EUPLETT – TREĆI PARTNERSKI SASTANAK

Dura

EUPLETT – četvrti partnerski sastanak

Dura

Održan prvi partnerski sastanak projekta „EUPLETT“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X