Dura
Novosti

Održana radionica “europa za građane”

Održana radionica “europa za građane”
Održana radionica

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s udrugom Deša organizirao je  jednodnevnu specijaliziranu radionicu za izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, 08.lipnja 2015. godine u Lazaretima na kojoj su sudjelovali i djelatnici DURA-e.

 

Program Europa za građane 2014-2020 usmjeren je na promicanje aktivnog europskog građanstva, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na njene strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija.

 

Program je podijeljen u dvije cjeline – Europsko sjećanje i Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Cjelina „Demokratski angažman i građansko sudjelovanje“ dodatno je podijeljena u tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

 

Godišnje je moguće prijaviti projektne prijedloge na dva roka. Na prvom ovogodišnjem roku (1. ožujka) bilo je moguće prijaviti projektni prijedlog na obje cjeline. Na sljedećem roku za podnošenje prijava (1. rujna) potencijalni prijavitelji mogu prijaviti projektne prijedloge na samo dvije mjere – Bratimljenje gradova te Umrežavanje gradova.

Datum:
09.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

„Europa za građane“- mogućnost zajedničke suradnje

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X