Dura
Novosti

„Europa za građane“- mogućnost zajedničke suradnje

„Europa za građane“- mogućnost zajedničke suradnje
 „Europa za građane“- mogućnost zajedničke suradnje

Radni sastanak na temu mogućnosti prijavljivanja projekta u okviru programa „Europa za građane“ održan je 16.srpnja 2015. godine u hotelu Dubrovnik Palace, na kojem su sudjelovale direktorica DURA-e Andrea Novaković i Svjetlana Šimunović, stručna suradnica.

 

Osim predstavnika DURA-e, sastanku su prisustvovali: Romana Ivušić, (Grada Dubrovnik), Đorđe Obradović (Sveučilište u Dubrovniku), Anita Gržan Martinović (Grad Zadar) kao i predstavnici engleskog grada Invernessa, talijanskog grada Gorizije te predstavnica Vijeća Europe Alina Tatarenko.

 

Tema sastanka bila je mogućnost suradnje navedenih gradova te zajednička prijava projekta u sklopu programa Europa za Građane-cjelina 2: Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje, mjera: Bratimljene gradova.

 

Na ovu mjeru mogu se prijaviti gradovi/općine ili njihovi odbori za bratimljenje kao i  ostale neprofitne organizacije koje predstavljaju lokalnu upravu.

 

Projekti moraju uključivati općine/gradove iz najmanje dvije zemlje uključene u program, od kojih najmanje jedna od njih mora biti državom članicom EU. Maksimalan iznos sufinanciranja: 25.000,00 EUR. Sastanak u okviru projekta maksimalno može trajati 21 dan, a projekti moraju uključiti još najmanje 25 pozvanih sudionika koje šalju partnerske institucije.

 

Cilj ove mjere je podrška projektima koji okupljaju široke skupine građana iz bratimljenih gradova, a u vezi s pitanjima koja su u skladu sa ciljevima Programa. Prednost će imati projekti usmjereni na godišnje prioritete Programa.

Datum:
17.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održana radionica “europa za građane”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X