Dura
Novosti

Novi natječaji i projekti u DURI

Novi natječaji i projekti u DURI
Novi natječaji i projekti u DURI

Niz natječaja za projekte koji će se financirati iz nacionalnih ili EU fondova, raspisan je u prvoj polovici 2015.godine a Razvojna agencija  DURA trenutno priprema prijave za nekoliko njih.

 

Interreg  Program pokrenut je s ciljem jačanja učinaka Kohezijske politike i smanjenja nejednakosti između regija Europske unije u pogledu njihovog ekonomskog i društvenog razvoja i održivosti okoliša. U pripremi su dva projekta iz područja energetske učinkovitosti te održive mobilnosti u turističkim destinacijama

 

Energetska obnova je Poziv namijenjen sufinanciranju projekata energetske obnove zgrada javnog sektora u kojima se obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja. Poziv za cilj ima smanjenje potrošnje energije i ostvarenja energetskih ušteda. DURA priprema prijave za  3 osnovne škole te jedan vrtić s područja Grada Dubrovnika

 

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovam natječaj je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, s ciljem pružanja potpore uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama kako bi osigurali uvjete za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. DURA, u suradnji sa Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno duštvo priprema projektnu prijavu na natječaj. 

 

Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece raspisan je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. DURA pomaže udruzi Poseban prijatelj pri sastavljanju projektne prijave koja  je usmjerena prema pružanju potpore jednoroditeljskim obiteljima.

 

CEKOM- „Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku razvoju Centara kompetencija“  uskoro će biti otvoren, a s ciljem formiranja liste prijavitelja u svrhu stvaranja zalihe istraživačko-razvojnih projekata.  DURA u suradnji s partnerima priprema projektni prijedlog jednog takvog Centra .

 

Europa za građane je program čija je svrha poticanje razvoja aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji. DURA priprema dva projektna prijedloga na dvije različite mjere: ‘’Town twinning’’ i ‘’Network of towns’’.

 

Poduzetnički impuls godišnji je natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta koji podupire razvoj i jačanje poduzetničke strukture u Hrvatskoj. DURA pomaže lokalnim poduzetnicima u sastavljanju njihovih projektnih prijava na predmetni Natječaj.

 

 

Uz gore navedene natječaje, otvoren je i niz gradskih natječaja za koje će DURA uskoro organizirati info dan, a o detaljima ćete više moći pročitati u narednim danima.

Datum:
22.07.2015
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X