Dura
Novosti

Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha
Rezultati Natječaja za  oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Tehničko povjerenstvo Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e utvrdilo je da od ukupno 25 pristiglih prijava, 15 zadovoljava formalne pretpostavke za ulazak u proces ocjenjivanja. Ocjenjivački sud je pregledavši sve radove te ocijenivši kvalitetu njihova odgovora zadacima natječaja jednoglasno odlučio o dodjeli prve, druge i treće nagrade.

Prva nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Sveti Vlaho + Dubrovnik” autorica Made Milićević i Nore Mojaš.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Prvonagrađeni rad najcjelovitije odgovara propozicijama natječaja i komunikacijskim zahtjevima projektnoga zadatka imajući u vidu svjetovnu i duhovnu dimenziju obljetnice. Predloženi rad na jednostavan i tipografski artikuliran način formulira rješenje vizualnoga identiteta objedinjujući u sebi pojmove Sveca i Grada (SB + D). U primjerima razrade vidi se mogućnost kvalitetne uporabe u najrazličitijim situacijama, medijima i formatima te dobro funkcionira i u malome i velikome mjerilu, a pohvalno je i promišljanje sustava komunikacije unutar identitetskih postavki. Ocjenjivački sud sugerira da se prema potrebi logotipu doda godina manifestacije (2016.).

Druga nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Festa” autora Šesnić & Turković d.o.o.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Drugonagrađeni rad oblikovnim rješenjem na zanimljiv način reducira uobičajeni figurativni prikaz Sveca kao biskupa i zaštitnika Grada sublimirajući to na pastoral i maketu grada. Rad se odlikuje kvalitetnom upotrebom tipografije kao i visokim strukovnim standardima koji se očituju u dosljednoj primjeni vizualnoga identiteta u različitim medijima i formatima.

Treća nagrada dodijeljena je  radu pod nazivom „Ruke Svetog Vlaha” autora Prospekt d.o.o.Obrazloženje odluke ocjenjivačkog suda: Iako oblikovno rješenje pokazuje neke nedostatke u dosljednosti primjene, odlikuje se inventivnošću koncepta koji u svome narativu prikazuje ideje svjetovnoga i duhovnoga kroz dvije ruke, jedne koja blagoslivlja i druge koja drži Grad. 

file_pdf.png Sveti Vlaho + Dubrovnik  file_pdf.png Festa 
file_pdf.png Ruke Svetog Vlaha

 

Datum:
01.12.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Održan sastanak za pripremu programa proslave „Godine sv. Vlaha“

Dura

GODINA SVETOGA VLAHA – Javni poziv pravnim osobama i građanima

Dura

Uskoro poznati program i vizualni identitet “Godine sv. Vlaha”

Dura

Program obilježavanja Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dura

Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Dura

POZIV za dostavu pisanih prijedloga programa za obilježavanje „Godine sv. Vlaha“ 2016.

Dura

Pristiglo više od 30 prijedloga za program obilježavanja “Godine svetog Vlaha”

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X