Dura
Novosti

Pristiglo više od 30 prijedloga za program obilježavanja “Godine svetog Vlaha”

Pristiglo više od 30 prijedloga za program obilježavanja “Godine svetog Vlaha”
Pristiglo više od 30 prijedloga za program obilježavanja
Konferencija za medije na temu „Godina svetog Vlaha” održana je 12. studenog 2105. u gradskoj upravi na kojoj su o svim dosadašnjim aktivnostima i budućim koracima u projektu govorili direktorica DURA-e Andrea Novaković, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Petar Palić i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

Direktorica Razvojne agencije Andrea Novaković rekla je kako je DURA glavna potpora i koordinator projekta „Godina svetog Vlaha” te da je rok za dostavu prijedloga programa za obilježavanje “Godine sv. Vlaha” istekao u srijedu 10. studenog. Pristiglo je oko 30 prijedloga, a sve će ocijeniti stručni žiri i odabrati najbolje koji će činiti okosnicu programa.

Gradonačelnik Vlahušić izrazio je zadovoljstvo suradnjom Grada i Crkve u Dubrovniku na svim zajedničkim projektima, a posebno oko Feste te Europskom dom Dubrovnik i Adriani Kremenjaš Daničić, inicijatorici ovakvog pristupa proslave svetog Vlaha.Sveti Vlaho štuje se na našim područjima već više od 1000 godina, a njegov utjecaj je velik kako na grad tako i na šire područje, stoga je obilježavanje 1700. obljetnice njegove smrti na ovakav zanimljiv i šarolik način hvalevrijedan projekt, rekao je gradonačelnik.

Don Petar Palić rekao je kako vjeruje da će se zajedničkim snagama sviju uključenih ostvariti veliki uspjeh te će iduća godina zasigurno proteći u duhu svetog Vlaha. Crkvena godina svetog Vlaha počinje 13. prosinca, kada se ujedno otvara i Crkvena godina Milosrđa po proglasu pape Franje, a obje će biti zaključene 20. studenog 2013. godine, dodao je don Petar Palić.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić iznijela je kronologiju dosadašnjih događanja oko cijelog projekta te najavila suradnju s Filatelističkim društvo i Hrvatskom poštom i izdavanje poštanske marke s likom sv. Vlaha, nakon što bude odabran vizualni identitet. Također je najavila i uključivanje osnovnih škola Grada Dubrovnika čiji će učenici otvoriti svoje škrinje ljubavi prema Parcu i svoje radove predstaviti javnosti.

Grad Dubrovnik će za „Godinu svetog Vlaha” izdvojiti 500.000 kuna.

Datum:
13.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Dura

Uskoro poznati program i vizualni identitet “Godine sv. Vlaha”

Dura

Natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Dura

GODINA SVETOGA VLAHA – Javni poziv pravnim osobama i građanima

Dura

POZIV za dostavu pisanih prijedloga programa za obilježavanje „Godine sv. Vlaha“ 2016.

Dura

Program obilježavanja Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dura

Održan sastanak za pripremu programa proslave „Godine sv. Vlaha“

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X