Dura
Novosti

OBUKA LEGO MENTORA

OBUKA LEGO MENTORA
OBUKA LEGO MENTORA
Razvojna agencija DURA i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika organizirali su LEGO edukaciju za buduće LEGO-mentore 12.studenog 2015. u prostorijama DURA-e.

Cilj edukacije bio je osposobiti deset polaznika za mentore koji će ubuduće voditi LEGO edukacije u Dubrovniku, a već sljedeći tjedan u sklopu Drugog dubrovačkog energetskog tjedna mentori će voditi osam radionica „Obnovljivi izvori energije” za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda.
LEGO edukacija „Obnovljivi izvori energije” bavi se predajom znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Opremu potrebnu za rad – osam LEGO kompleta, osigurala je Zajednica tehničke kulture.

Program je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta koja tek upoznaju pojmove iz tih područja. Koristeći elemente poput LEGO solarne ploče i LEGO multimetra polaznici će istražiti učinkovitost prikupljanja obnovljivih izvora energije i nekoliko praktičnih primjena.

Edukaciju mentora vodio je Ivan Decker, voditelj programa LEGO Edukacija za Hrvatsku.

Datum:
13.11.2015
Print Friendly, PDF & Email

Vezani članci

ENERGY INVESTMENT FORUM 2016.

Dura

Uskoro solarna LED rasvjeta na otocima

Dura

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X