Dura
Novosti

Startup iz inkubatora modernizirao DU CARD

Startup iz inkubatora modernizirao DU CARD
Startup iz inkubatora modernizirao DU CARD
Startup „Enum Software” koji čine Ivan Brčić, Andrej Šarić i Dživo Jelić, modernizirali su Dubrovačku karticu. Riječ je o modernizaciji postojeće turističke kartice sa pogodnostima za posjetitelje , točnije mobilnoj aplikaciji koja će imati sav sadržaj iz postojeće Dubrovnik Card brošure, ali i dodatne, modernije mogućnosti, kao što je korištenje iBeacon tehnologije. Priča je krenula na natjecanju Hackathon Dubrovnik 2015, projektu kojeg je organizirala Razvojna agencija grada Dubrovnika (DURA) kako bi potaknula razvoj IT start up-ova s ciljem samozapošljavanja mladih, visokoobrazovanih i nezaposlenih osoba.

Vođeni idejom da pametni telefoni danas sve više postaju sastavni dio naših života momci su unutar 48 sati napravili prvi prototip aplikacije. Kroz aplikaciju je korisnicima omogućeno prikazati povijesnu, kulturnu i gastronomsku ponudu grada bez potrebe za papirnatom brošurom jer će sve potrebne informacije o znamenitostima, objektima i ponudama imati na svome mobilnom uređaju. Šetajući kroz grad, posjetitelji će dobiti informaciju o ponudi koja se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. 

Aplikacija je za sada dostupna za dvije mobilne platforme Android i iPhone, a uskoro će biti dostupna i za Windows Phone.Apple App Store: https://itunes.apple.com/…/app/dubrovnik-card…/id1065628237…Google Play: https://play.google.com/store/apps/details…

Ovaj IT startup djeluje u sklopu Durinog poduzetničkog inkubatora „Tvornica ideja” u kojem je otvoren Smart Dubrovnik Cityos laboratorij u kojem se kroz mentorski program za IT startupove radi na pilot-projektima poput ovog. Od ideje, prvog prototipa do realizacije projekta je prošlo više od šest mjeseci. 

Drugi projekt koji će uskoro izaći iz „Tvornice ideja” je Smart Park koji se sastoji od smart sprinkler sustava koji će ugraditi u novi park čime će se u potpunosti modernizirati sustav navodnjavanja parka, a osim prskalica, bit će postavljene i „pametne” solarne klupe. 

Treći projekt koji se također uskoro očekuje je Smart Parking, sustav koji traženje parkinga po gradu pretvara iz dugotrajnog i frustrirajućeg procesa u par jednostavnih akcija. Ideja je temeljena na želji da pomoću smart senzora u što kraćem vremenu korisnik pronađe najbliže slobodno parking mjesto u Gradu.

Datum:
08.01.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X