Dura
Novosti

Uskoro novi prekogranični program

Uskoro novi prekogranični program
Uskoro novi prekogranični program
Ministarstvo regionalnog razvoja Republike Hrvatske u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore te zajedničkim tehničkim tajništvom prekograničnog programa Hrvatska- Crna Gora, 11. siječnja u Podgorici organiziralo je programsku konferenciju pod nazivom „IPA Prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007-2013“.

Naglasak konferencije bio je na predstavljanju projekata koji su se financirali iz ovog programa u proteklih sedam godina koliko program traje, a na panelu „Mali  prekogranični razvojni projekti zajednice“ iskustva je prezentirala i direktorica DURA-e, Andrea Novaković. DURA je u ovoj mjeri od ukupno četiri financirana projekta unutar ove mjere pripremala čak tri projekta, od kojih su dva uspješno završena, a jedan je u provedbi od rujna 2015.

Na konferenciji sje predstavljen i nadolazeći tilateralni program: Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020, koji je najavljen za drugi kvartal 2016.godine. Financijska omotnica programa je oko 90 milijuna eura, a na natječaj će se moći javiti javni subjekti i nevladine organizacije kroz tri prioriteta: javno zdravstvo i socijalna zaštita, zaštita okoliša te razvoj turizma.

Datum:
13.01.2016
Print Friendly, PDF & Email

Ovo web-mjesto koristi kolačiće radi boljeg pregledavanja sadržaja. Saznajte više o tome kako se koristimo kolačićima i kako možete promijeniti vaše postavke. Prihvati Pročitaj više

X
X